ΚΟΣΜΟΣ. Πριν από 29 χρόνια, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994 προβλήθηκε το πρώτα επεισόδιο από τα θρυλικά «Φιλαράκια» και η φρενίτιδα για τη σειρά δεν έχει σταματήσει ακόμα και σήμερα. Παρόλο που τελείωσε πριν από σχεδόν 20 χρόνια, τα κατορθώματα του Ρος, του Τζόι, της Μόνικα, της Φίμπι, του Τσάντλερ και της Ρέιτσελ εξακολουθούν να παρακολουθούνται παγκοσμίως!

Η σειρά έχει γίνει ένας μύθος, αλλά και ένα τεράστιο brand πουλώντας παγκοσμίως, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια (φανατικούς) θαυμαστές! Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα στοιχεία σχετικά με τη γνωστή παρέα και θα τα βρείτε παρακάτω. Πόσα από αυτά γνωρίζατε ήδη;

Ο αρχικός τίτλος δεν ήταν «Friends»

Αρχικά, διάφορες προτάσεις ονομάτων είχαν «πέσει στο τραπέζι»: Six of One, Friends Like Us και Insomnia Café. Στο τέλος, διάλεξαν την απλούστερη επιλογή, και όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι η καλύτερη!

Η δίδυμη αδερφή της Φίμπι ήταν αρχικά σε άλλη σειρά

Πιθανότατα θυμάστε την Ουρουσούλα ως την κακιά δίδυμη της Φίμπι, η οποία πάντα μπέρδευε τη ζωή της. Αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε την ιστορία της καταγωγής της!

Η Λίζα Κούντροου έπαιξε μια σερβιτόρα που ονομάζεται Ούρσουλα σε μια άλλη κωμική σειρά που ονομάζεται Mad About You. Δεδομένου ότι η Λίζα εμφανιζόταν και στις δύο εκπομπές ταυτόχρονα, και οι δύο εκτυλίσσονταν στη Νέα Υόρκη, οι συγγραφείς αποφάσισαν ότι θα ήταν αστείο να κάνουν την Ούρσουλα έναν χαρακτήρα και στα Φιλαράκια.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Central Perk στην πραγματικότητα

Το Central Perk (εμπνευσμένο από το Central Park) δυστυχώς δεν είναι πραγματικό καφέ, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε αντίγραφο του, στο Λίβερπουλ και την Κίνα!

Η μαϊμού Μαρσέλ ήταν θηλυκό

Τη λένε Κέιτι και είναι μια αρκετά παραγωγική ηθοποιός, έχει επίσης συμμετάσχει στο 30 Rock μεταξύ άλλων. Η Κέιτι είναι ένας πίθηκος καπουτσίνος, που φημίζεται για το ότι εμφανίζεται σε ταινίες και τηλεόραση λόγω της έξυπνης ικανότητάς της να μαθαίνει κόλπα και εκφράσεις.

Η σειρά γυρίστηκε στο Λος Άντζελες

Ναι, ούτε ένα πλάνο δεν γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη! Παρόλο που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα sitcom που διαδραματίζονται στο «Μεγάλο Μήλο», όλα γυρίστηκαν στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Μοναδική εξαίρεση τα πλάνα των διαμερισμάτων απ’ έξω. Είναι αληθινά και μπορείτε να πάτε να τα δείτε στο Μανχάταν!

Η Φίμπι και ο Τσάντλερ δεν προορίζονταν αρχικά να είναι βασικοί χαρακτήρες

Στα πρώτα προσχέδια των σεναρίων, υπήρχαν μόνο τέσσερις κύριοι χαρακτήρες. Η Φίμπι και ο Τσάντλερ επρόκειτο να είναι μόνο επαναλαμβανόμενοι χαρακτήρες, αλλά ευτυχώς κατέληξαν στο κύριο καστ! Χωρίς αυτούς άλλωστε πολλά θα ήταν διαφορετικά.

Η Λίζα Κούντροου ήταν έγκυος στην πραγματική ζωή

Όταν η Φίμπι έμεινε έγκυος σε τρίδυμα, αυτό συνέβη επειδή η Λίζα Κούντροου ήταν έγκυος στην πραγματική ζωή και έπρεπε να το κρύψουν! Δεν ήταν έγκυος σε τρίδυμα ωστόσο, οπότε έπρεπε να της βάλουν επένδυση.

Ο Ρος ήταν στην ίδια ηλικία για 3 χρόνια

Ήταν 29 για τρεις σεζόν… που είναι 60 επεισόδια, και καλύπτει τρία χρόνια! Πρέπει να γεννήθηκε σε δίσεκτο έτος! Δεν είναι επίσης σίγουρος πότε είναι τα γενέθλιά του, άλλοτε είναι Οκτώβριο και άλλοτε Δεκέμβριο.

Η Τζένιφερ Άνιστον σχεδόν δεν ήθελε την τελευταία σεζόν

Η τελευταία σεζόν της σειράς είναι ίσως μια από τις καλύτερες, χαρίζοντας στους χαρακτήρες τις εξαιρετικές απολαβές και τα πιο αξιομνημόνευτα επεισόδια. Ωστόσο, η Άνιστον αρχικά δίσταζε να εμφανιστεί στην 10η σεζόν. Ήταν αρκετά εξαντλημένη από όλα τα γυρίσματα και τη φήμη, αλλά ευτυχώς συμφώνησε να κάνει άλλη μια σεζόν!

Η Κόρτνεϊ Κοξ παραλίγο να παίξει τη Ρέιτσελ

Αρχικά, η Κόρτνεϊ Κοξ προοριζόταν για τον ρόλο της Ρέιτσελ, ενώ η Τζένιφερ Άνιστον για το ρόλο της Μόνικα. Η Κόρτνεϊ ένιωσε ότι ταυτιζόταν περισσότερο με τη Μόνικα και η Τζένιφερ συμφώνησε! Μπορείτε να τις φανταστείτε αντίστροφα;

Πολλοί διάσημοι έχουν παίξει ως guest star

Με τα χρόνια πολλοί διάσημοι πρωταγωνίστησαν στη σειρά, συμπεριλαμβανομένων των Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς και Ρις Γουίδερσπουν! Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τον Χιου Λώρι ως τον γκρινιάρη σύντροφο της Ρέιτσελ στο αεροπλάνο, τον Φρέντι Πρινζ Τζούνιορ ως νταντά και τον Ρόμπιν Γουίλιαμς ως πελάτη του Central Perk!

Ο Ματ Λε Μπλανκ ήταν άφραγκος όταν πήρε τον ρόλο

Όταν το καστ απέκτησε τους ρόλους του, δεν είχαν ιδέα πόσο πλούσιοι θα γίνονταν! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον «Τζόι», ο οποίος είχε μόνο 11 $ σε ολόκληρο τον κόσμο. Προφανώς ξόδεψε την πρώτη του επιταγή σε ένα ζεστό γεύμα! Είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσει ποτέ ξανά για αυτό!

Ο Γκάνθερ δεν προοριζόταν ποτέ να είναι ένας χαρακτήρας που μιλάει

Ο Γκάνθερ, ο μπαρίστα της καφετέριας με μεγάλη αγάπη για τη Ρέιτσελ, δεν προοριζόταν στην πραγματικότητα να μιλάει. Ήταν απλώς ένας κομπάρσος, αλλά στη δεύτερη σεζόν πήρε τελικά μια γραμμή και οι συγγραφείς συνειδητοποίησαν πόσο αστείος ήταν.

Το άγαλμα του λευκού σκύλου ανήκε στην πραγματικότητα στη Τζένιφερ Άνιστον

Αν γνωρίζετε τα Φιλαράκια καλά, θυμάστε το άγαλμα του σκύλου – ένα γιγάντιο λευκό σκυλί που ανήκει στον Τσάντλερ και τον Τζόι, και περιστασιακά μετακινείται στα διαμερίσματα. Αρχικά ήταν ένα δώρο καλής τύχης στη Τζένιφερ από κάποιους φίλους. Πρέπει να σκέφτηκε ότι θα φαινόταν καλύτερα στο πλατό ωστόσο, γιατί εκεί έκανε το ντεμπούτο του!

Η Έλεν Ντε Τζένερις παραλίγο να υποδυθεί τη Φίμπι

Είναι τρελό να σκέφτεσαι οποιονδήποτε άλλον στους ρόλους των πρωταγωνιστών, αλλά πριν από τη Λίζα εξετάστηκαν πολλοί άλλοι ηθοποιοί για το ρόλο, συμπεριλαμβανομένων των Κάθι Γκρίφιν, Τζέιν Λιντς και της παρουσιάστριας του talk show Έλεν Ντε Τζένερις. Μάλιστα, παραγωγοί της πρότειναν τον ρόλο, αλλά εκείνη τον απέρριψε!

Κάθε επεισόδιο ονομάζεται “The One With…” εκτός από τον πιλότο

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα επεισόδια της σειράς έχουν τον τίτλο “The One With…”. Οι δημιουργοί των επεισοδίων κατάλαβαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα θυμόντουσαν πώς ονομάζονταν τα επεισόδια, αλλά θα έλεγαν απλώς «Αυτό με αυτό το αστείο πράγμα που συνέβη», έτσι το έκαναν πιο εύκολο ονομάζοντας όλα τα επεισόδια με τις πιο αξέχαστες στιγμές τους! Εκτός φυσικά από τον πιλότο, που ονομάζεται «Ο πιλότος».

Το διαμέρισμα της Μόνικα άλλαξε νούμερα

Το διαμέρισμα της Μόνικα είναι το νούμερο 5 στα πρώτα επεισόδια, αλλά στη συνέχεια αλλάζει σε 20. Μαγικό! Προφανώς αυτό συνέβη επειδή οι δημιουργοί συνειδητοποίησαν ότι ο αριθμός δεν ταίριαζε με τα εξωτερικά πλάνα, όπου η Μόνικα προφανώς ζει αρκετά ψηλά. Έτσι το άλλαξαν για να έχουν περισσότερο νόημα.

Την Κάρολ έπαιξαν δύο διαφορετικοί ηθοποιοί

Η Κάρολ, η πρώην σύζυγος του Ρος και μητέρα του γιου του Μπεν, άλλαξε λίγο από τότε που πρωτοεμφανίστηκε! Στα πρώτα επεισόδια την έπαιξε η Ανίτα Μπαρόνε και στη συνέχεια από τη σεζόν 2 και μετά η Τζέιν Σίμπετ.

Ο μπαμπάς του Μάθιου Πέρι έκανε ένα guest στη σειρά

Ο μπαμπάς του Μάθιου παίζει επίσης μπαμπά, αλλά όχι του Τσάντλερ! Αντίθετα, υποδύεται τον πατέρα του Τζόσουα του φίλου της Ρέιτσελ στο “The One With Rachel’s New Dress”. Δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειας του καστ που εμφανίζεται στην εκπομπή. Όταν η Λίζα χρειάστηκε έναν κομπάρσο για να παίξει την Ούρσουλα, η αδερφή της βοήθησε!

Οι τίτλοι αρχής γυρίστηκαν μέσα στη νύχτα

Η περίφημη σκηνή του σιντριβανιού (η οποία, όπως όλα τα άλλα, δεν γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά στην Καλιφόρνια) γυρίστηκε πολύ νωρίς το πρωί, προκειμένου να βεβαιωθούνότι η περιοχή δεν ήταν πολυσύχναστη.

Ειδικότερα, γυρίστηκε στις 4 το πρωί Όλοι φαίνονται αρκετά χαρούμενοι αν σκεφτεί κανείς πόσο κουρασμένοι πρέπει να ήταν!

Ο μεγάλος πορτοκαλί καναπές στο Central Perk βρέθηκε σε ένα υπόγειο

Ο καναπές από τα «Φιλαράκια», πρέπει να είναι ένας από τους πιο διάσημους καναπέδες στην τηλεόραση, αλλά δεν αγοράστηκε ειδικά για τη σειρά. Αντίθετα, κάποιος τον βρήκε σε ένα υπόγειο στούντιο στο Χόλιγουντ. Ποιος ξέρει για τι χρησιμοποιήθηκε πριν από τη σειρά; Έκτοτε έγινε ένα από τα πιο διάσημα έπιπλα στην ιστορία!

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ σκηνοθέτησε 10 επεισόδια της σειράς

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ ή αλλιώς ο Ρος είναι πολυτάλαντος και σκηνοθέτησε 10 επεισόδια της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των The One with All the Candy, The One with the Red Sweater και The One with the Truth About London. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει πολλά άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων ταινιών.

Και ο Μάθιου Πέρι «βοήθησε» στο σενάριο

Ο Τσάντλερ φημίζεται ως το πνευματώδες, σαρκαστικό μέλος της παρέας. Ο Μάθιου Πέρι είχε ρόλο σε αυτό, όχι μόνο έπαιξε τον Τσάντλερ, βοήθησε και στη συγγραφή του ρόλου! Ήταν το μόνο μέλος του καστ που επιτρεπόταν να προσθέσει αστεία και προτάσεις στο σενάριο.

Το ψυγείο λειτουργούσε!

Το ψυγείο της Μόνικα φαίνεται σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και στην πραγματικότητα ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα! Κατά τη διάρκεια των πολύωρων γυρισμάτων, το καστ και το συνεργείο είχαν σνακ και ποτά εκεί για να μην χρειαστεί να φεύγουν από το set.

Η Μόνικα και ο Τσάντλερ έπρεπε να συνευρεθούν μόνο για ένα επεισόδιο

Η Μόνικα και ο Τσάντλερ κοιμούνατι μαζί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της παρέας στο Λονδίνο και αρχικά προοριζόταν απλώς να είναι ένα εφάπαξ αστείο. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι οι ηθοποιοί είχαν πραγματική χημεία και το κοινό το λάτρεψε τόσο πολύ που οι δημιουργοί αποφάσισαν να τους κρατήσουν μαζί, ως μια πιο χαλαρή και ίσως πιο υγιή εκδοχή του Ρος και της Ρέιτσελ.

Τα «Φιλαράκια» είχαν κράτηση πάντα στον καναπέ του Central Perk

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα «Φιλααράκια» έχουν πάντα τις καλύτερες θέσεις στο Central Perk; Λοιπόν, δεν είναι μόνο το «κάδρο», στην πραγματικότητα έχουν κράτηση! Μπορείτε να δείτε ένα μικρό σημάδι στο τραπέζι αν κοιτάξετε προσεκτικά. Το γιατί φαίνεται να είναι πάντα εκεί, δεν υπάρχει εξήγηση…

Η Τζένιφερ Άνιστον μισούσε το κούρεμα ”The Rachel”

Τα καστανόξανθα, φιλαριστά μαλλιά της Rachel έγιναν ένα από τα πιο διάσημα πράγματα για τα «Φιλαράκια» και ήταν ένα δημοφιλές χτένισμα στη δεκαετία του ’90 και στις αρχές του 2000. Αλλά στην Άνιστον δεν άρεσε και πολύ!

Το φινάλε ήταν το τέταρτο τηλεοπτικό φινάλε με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της τηλεόρασης των ΗΠΑ

Το φινάλε της σειράς ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα επεισόδια της τηλεόρασης και φυσικά πολλοί ήθελαν να δουν πώς τελείωνε! Εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν. 52 εκατομμύρια για την ακρίβεια! Ακόμη και τότε, δεν είναι στην πραγματικότητα το επεισόδιο με τις περισσότερες προβολές της σειράς, καθώς υπάρχει ένα με 52,9 εκατομμύρια του 1996.

Η Λίζα Κούντροου μισούσε την κιθάρα στην αρχή

Η Φίμπι φημίζεται για τις μοναδικές της ικανότητες στην κιθάρα, αλλά όταν η Λίζα Κούντροου έπρεπε να μάθει για πρώτη φορά το όργανο, δεν το απόλαυσε καθόλου. Με τον καιρό όμως έγινε καλύτερη και άρχισε να το απολαμβάνει. Έγραψε μάλιστα το διάσημο τραγούδι της Φίμπι, ”Smelly Cat”!

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ επιλέχθηκε πρώτος και προοριζόταν πάντα για τον ρόλο

Όλοι στα «Φιλαράκια» έπρεπε να περάσουν από οντισιόν για τους ρόλους τους και κανένας χαρακτήρας δεν γράφτηκε με κανέναν ηθοποιό στο μυαλό των σεναριογράφων, εκτός από έναν. Τον Ρος! Οι δημιουργοί ήξεραν ότι ήθελαν τον Ντέιβιντ από την πρώτη μέρα και δεν χρειάστηκε καν να περάσει από οντισιόν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις