ΤΑΙΝΙΕΣ. Κάποιες έχουν ήδη κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία και κάποιες θα προβληθούν στο άμεσο μέλλον. Εδώ μια λίστα με κάποιες από τις καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2023.

The Exorcist: Believer

Από τον θάνατο της εγκύου συζύγου του σε σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Victor Fielding μεγάλωσε την κόρη τους, Angela μόνος του. Αλλά όταν η Άντζελα και η φίλη της Κάθριν, εξαφανίζονται στο δάσος, για να επιστρέψουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς να θυμούνται τι τους συνέβη, απελευθερώνεται μια αλυσίδα γεγονότων που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το ναδίρ του κακού και , μέσα στον τρόμο και την απελπισία του, αναζητήστε τον μοναδικό ζωντανό άνθρωπο που έχει δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: τον Chris MacNeil.

The Nun 2

«Η Καλόγρια 2» αποτελεί το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Καλόγριας και ανήκει στο σύμπαν του «The Conjuring» («Το Κάλεσμα»), του πιο εμπορικά επιτυχημένου franchise τρόμου μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη παγκοσμίως.

1956 – Γαλλία. Ένας ιερέας δολοφονείται. Ένα κακό εξαπλώνεται. Η συνέχεια της παγκόσμιας επιτυχίας Η Καλόγρια, ακολουθεί την αδελφή Άιριν καθώς έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με τη Βάλακ, το δαιμονικό πνεύμα που παίρνει ζωή στο πρόσωπο μιας καλόγριας.

The Last Voyage of the Demeter

Βασισμένη σε ένα μόνο κεφάλαιο, το Captain's Log, από το κλασικό μυθιστόρημα του Bram Stoker του 1897 «Dracula», η ιστορία εκτυλίσσεται στο ρωσικό σκαρί Demeter, το οποίο ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο - 24 ξύλινα κιβώτια χωρίς σήμανση - από την Καρπάθια στο Λονδίνο. Η ταινία περιγράφει λεπτομερώς τα περίεργα γεγονότα που συνέβησαν στο καταδικασμένο πλήρωμα καθώς προσπαθούσαν να επιβιώσουν από το ταξίδι στον ωκεανό, που καταδιώκεται κάθε βράδυ από μια τρομακτική παρουσία στο πλοίο. Όταν τελικά έφτασε κοντά στο λιμάνι του Γουίτμπι, ήταν εγκαταλελειμμένο. Δεν υπήρχε ίχνος του πληρώματος.

Cobweb

Η ταινία Άκου τη Μαμά είναι μια ταινία τρόμου του 2023. Πρωταγωνιστεί ένα 8χρονο παιδί, ο Πήτερ, που κάθε βράδυ ξυπνά από μυστηριώδη χτυπήματα, στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς του.

Όταν το λέει στους γονείς του εκείνοι προσπαθούν να του αποδείξουν με κάθε τρόπο ότι κάνει λάθος και ότι τα χτυπήματα είναι της φαντασίας του. Ο Πήτερ δεν τους πιστεύει και αρχίζει να εξερευνά μόνος του το σπίτι, για να μάθει ποιο είναι το μυστικό που του κρύβουν οι γονείς του.

Saw X

Ο John Kramer (Tobin Bell) επιστρέφει. Το πιο ανησυχητικό επεισόδιο του SAW εξερευνά ακόμη το ανείπωτο κεφάλαιο του πιο προσωπικού παιχνιδιού του Jigsaw.

Ανάμεσα στα γεγονότα του SAW I και II, ένας άρρωστος και απελπισμένος Τζον ταξιδεύει στο Μεξικό για μια επικίνδυνη και πειραματική ιατρική διαδικασία με την ελπίδα μιας θαυματουργής θεραπείας για τον καρκίνο του-μόνο για να ανακαλύψει ότι ολόκληρη η επέμβαση είναι μια απάτη με σκοπό την εξαπάτηση των πιο ευάλωτων.

Οπλισμένος με έναν καινούργιο σκοπό, ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος επιστρέφει στη δουλειά του, αντιστρέφοντας την κατάσταση προς τους απατεώνες με τον χαρακτηριστικό, σπλαχνικό τρόπο μέσα από δόλιες, διαταραγμένες και ευρηματικές παγίδες.

A Haunting in Venice

Η νέα ταινία του Κένεθ Μπράνα, Μυστήριο στη Βενετία, που βασίζεται σε ένα ακόμη διήγημα της Αγκάθα Κρίστι, μας μεταφέρει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία την Παραμονή των Αποκριών. Η υπόθεση βασίζεται στο μυθιστόρημα Halloween Party (Το Πάρτυ) της Αγκάθα Κρίστι.

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, που υποδύεται ο Κένεθ Μπράνα, παρόλο που έχει συνταξιοδοτηθεί και ζει στην πανέμορφη Βενετία, καλείται να λύσει ένα τρομακτικό μυστήριο.

Αυτοεξόριστος στην πιο λαμπερή πόλη του κόσμου, ο Πουαρό παρευρίσκεται απρόθυμα σε μια συνεδρίαση σε ένα παρακμιακό, ετοιμόρροπο παλάτι, την παραμονή των Αγίων Πάντων. Όταν ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται, ο ντετέκτιβ πρέπει να κινηθεί σε έναν τρομακτικό κόσμο σκιών και μυστικών, για να ξεσκεπάσει την αλήθεια.

Dear David

Λίγο αφότου ο δημιουργός κόμικς Adam απαντά στα τρολ του Διαδικτύου, αρχίζει να βιώνει υπνική παράλυση ενώ μια άδεια κουνιστή πολυθρόνα κινείται στη γωνία του διαμερίσματός του. Καθώς καταγράφει όλο και πιο κακόβουλα περιστατικά σε μια σειρά από tweets, ο Adam αρχίζει να πιστεύει ότι τον στοιχειώνει το φάντασμα ενός νεκρού παιδιού που ονομάζεται David. Ενθαρρυμένος από το αφεντικό του να συνεχίσει το νήμα «Αγαπητέ Ντέιβιντ», ο Άνταμ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο του τι είναι διαδικτυακό...και τι είναι αληθινό. Βασισμένο στο viral ιστό Twitter από τον καλλιτέχνη κόμικ του BuzzFeed Adam Ellis.

Five Nights at Freddy's

Ο Mike Schmidt, ένας νυχτερινός φύλακας σε ένα τοπικό εστιατόριο, προβληματίζεται όταν αντιμετωπίζει την αλήθεια για τα κοστούμια animatronic που υπάρχουν: δεν είναι απλά ρομπότ. Είναι ζωντανοί. Θα μπορέσει να επιβιώσει και τις πέντε νύχτες σε αυτό το στοιχειωμένο εστιατόριο; Ή παίζει κάτι πιο απαίσιο;

Insidious: The Red Door

Πριν από δέκα χρόνια, ο Τζος και ο Ντάλτον Λάμπερτ υπνωτίζονται για να ξεχάσουν το αστρικό τους ταξίδι προς το Περαιτέρω. Στις μέρες μας, ο Τζος έχει χωρίσει με τη Ρενάι Λάμπερτ και είναι αποξενωμένος από τον γιο του. Κατά τη διάρκεια της κηδείας της μητέρας του Lorraine Lambert, ο Renai προτείνει στον Josh να οδηγήσει τον Dalton στο πανεπιστήμιο για να επανασυνδεθεί μαζί του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο, όταν φτάνουν στον κοιτώνα, τσακώνονται και ο Τζος επιστρέφει σπίτι. Ο Dalton είναι φοιτητής Τεχνών και ο καθηγητής του Armagan ζητά από τους μαθητές του να εμβαθύνουν στους εσωτερικούς τους φόβους και ο Dalton ανακαλύπτει μια κόκκινη πόρτα. Σύντομα στοιχειώνεται από δαίμονες από το Περαιτέρω.

Talk To Me

Όταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να καλεί πνεύματα χρησιμοποιώντας ένα ταριχευμένο χέρι, γαντζώνεται στη νέα συγκίνηση, μέχρι που ένας από αυτούς πάει πολύ μακριά και ανοίγει την πόρτα στον κόσμο των πνευμάτων αναγκάζοντάς τους να επιλέξουν ποιον θα εμπιστευτούν: τον νεκρό ή τη ζωή.

Haunted Mansion

Μια ανύπαντρη μητέρα με το όνομα Γκάμπι προσλαμβάνει έναν ξεναγό, ένα μέντιουμ, έναν ιερέα και έναν ιστορικό για να βοηθήσουν να ξορκίσουν την έπαυλη της που αγόρασε πρόσφατα, αφού ανακάλυψε ότι κατοικείται από φαντάσματα.

The Boogeyman

Ενώ εξακολουθούν να ταράζονται από τον τραγικό θάνατο της μητέρας τους, μια έφηβη και η μικρότερη αδερφή της μαστίζονται από μια σαδιστική παρουσία στο σπίτι τους και αγωνίζονται να κάνουν τον θλιμμένο πατέρα τους να δώσει προσοχή πριν να είναι πολύ αργά.

Natty Knocks

Από τον σκηνοθέτη του "Halloween 4" έρχεται μια νέα κλασσική ταινία το "Natty Knocks". Με πρωταγωνιστές τους θρύλους του τρόμου Bill Moseley, Danielle Harris και Robert Englund, αυτό το θρίλερ της μικρής πόλης, παρουσιάζει την μπέιμπι σίτερ Μπριτ Χέντερσον που υποδύεται η νεοφερμένη Charlotte Fountain-Jardim. Την παραμονή του Halloween, η Britt και τα «παιδιά» της πρέπει να επιβιώσουν από τον τρόμο του κατά συρροή δολοφόνου Abner Honeywell, ο οποίος είναι ο ίδιος ο τραυματισμένος γιος του θρύλου των ταινιών τρόμου «Natty Knocks».

Resident Evil: Death Island

Ο πράκτορας Leon S. Kennedy είναι σε αποστολή να σώσει τον Δρ Αντόνιο Τέιλορ από απαγωγείς, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα εμποδίζει την καταδίωξή του. Εν τω μεταξύ, ο πράκτορας Κρις Ρέντφιλντ ερευνά ένα ξέσπασμα ζόμπι στο Σαν Φρανσίσκο, όπου δεν μπορεί να εντοπιστεί την αιτία της μόλυνσης. Το μόνο κοινό που έχουν τα θύματα είναι ότι όλοι επισκέφτηκαν πρόσφατα το νησί Αλκατράζ. Ακολουθώντας αυτό το στοιχείο, ο Κρις και η ομάδα του κατευθύνονται στο νησί, όπου τους περιμένει ένας νέος τρόμος.

The Passenger

Ένας άντρας αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να αντιμετωπίσει το ταραγμένο παρελθόν του. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει όταν ο συνάδελφός του χτυπάει και ξεκινά ένα βίαιο φόνο.

The Blackening

Επτά φίλοι φεύγουν για το Σαββατοκύριακο και καταλήγουν παγιδευμένοι σε μια καμπίνα με έναν δολοφόνο που έχει βεντέτα. Θα τους βοηθήσουν οι εξυπνάδα τους και η γνώση των ταινιών τρόμου να παραμείνουν ζωντανοί; Πιθανώς όχι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις