Η Αντζελίνα Τζολί μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας για τις ανάγκες της βιογραφικής ταινίας «Μαρία», στην οποία θα υποδυθεί την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο.

Μεγάλα κοκάλινα γυαλιά, ένα λευκό πουλόβερ, πέρλες και λευκό δαντελωτό καπέλο.

Στις 14 Οκτωβρίου, οι ηθοποιοί της ταινίας θα βρεθούν στην Ηλεία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Ένα νεοκλασικό κτίριο του Ερνέστο Τσίλερ που τη δεκαετία του ’70 φιλοξενούσε όπερες και θεατρικές παραστάσεις.

Γυρίσματα θα γίνουν και στη θρυλική θαλαμηγό του Ωνάση, Christina O., που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο Κατάκολο.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπει από την βιογραφία της, καθώς πάνω σε αυτή τη θαλαμηγό με την εμβληματική σκάλα και το υπερπολυτελές σαλόνι η απόλυτη σταρ της όπερας και ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου ξέχασαν όλα τα προσχήματα και ερωτεύτηκαν παράφορα μπροστά στα μάτια των συζύγων τους.

Φίλη της Μαρίας Κάλλας είχε σχολίασε: «Θυμάμαι να μου λέει: ”Τζιοβάννα, θα χωρίσω τον Μπατίστα γιατί είμαι ερωτευμένη με τον Ωνάση”».

Ηθοποιός με καταγωγή από την Τουρκία θα ενσαρκώσει τον Ωνάση

Εκείνη τη βραδιά ανάμεσα στο κοινό που άκουγε μαγεμένο την απόλυτη ντίβα της όπερας ήταν και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο άντρας που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή της και εξαιτίας του οποίου η κορυφαία υψίφωνος ταυτίστηκε τόσο με τον ρόλο της Νόρμα, μιας ιέρειας που γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα και θυσίασε τη ζωή της γι’ εκείνον.

«Έχω βρεθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, όπως αντιλαμβάνεστε όλοι. Ακόμη και τώρα τις αντιμετωπίζω με ηρεμία και με υπομονή. Ο χρόνος γιατρεύει πολλά πράγματα», είχε δηλώσει η ίδια.

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως στην ταινία τον θρυλικό Έλληνα κροίσο θα ενσαρκώσει ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός, Χαλούκ Μπιλγκινέρ. Στον ρόλο της μεγαλύτερης αδελφής της Κάλλας θα είναι η Βαλέρια Γκολίνο.

«Το ”πρόγραμμα” ήταν να γίνω τραγουδίστρια, να γίνω καλλιτέχνης με κάθε τρόπο. Συνήθως λένε: ”Εγώ θυσίασα όλη τη ζωή μου για σένα, αλλά εσύ θα κάνεις αυτό που έπρεπε να είχα κάνει εγώ στη ζωή”. Μόνο όταν τραγουδούσα ένιωθα ότι με αγαπούν» έλεγε το μικρό υπέρβαρο και συνεσταλμένο κοριτσάκι, που είχε μόνο διακρίσεις στη μουσική από την ηλικία των 11.

Η Ελβίρα ντε Ιντάλγκο, υψίφωνος ανέφερε: «Το πόσο εργατική υπήρξε ήταν κάτι το εκπληκτικό! Μου έλεγε: ”Κατάλαβα”. Την επόμενη μέρα ήταν θεσπέσια».

Ένα άγουρο κορίτσι που άνθιζε πάνω στη σκηνή. Η εκφραστικότητα, η ερμηνεία, η αγγελική φωνή σκλάβωσε τον κατά 28 χρόνια μεγαλύτερο της Μενεγκίνι που εκτός από σύζυγος θα γίνει και μάνατζερ της. Το ’54 θα γίνει και η μεγάλη αλλαγή όταν η Μαρία Κάλλας θα χάσει 36 κιλά και θα μεταμορφωθεί στην απόλυτη ντίβα της σκηνής.

«Πριν τραγουδήσεις μια φράση, πρέπει πάντα να την προετοιμάζεις στο πρόσωπο σου και να την προσφέρεις στο κοινό. Αυτή είναι η ομορφιά της όπερας» είχε πει η ίδια.

Η ταινία θα εστιάσει κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στην ερωτική απογοήτευση, στον ανεκπλήρωτο έρωτα με τον Ωνάση αλλά και στις τελευταίες ημέρες της ντίβας στο Παρίσι, στο διαμέρισμα της στην Avenue George Mandel.

Αντζελίνα Τζολί για το ρόλο της Μαρίας Κάλλας

«Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Μαρίας. Θα δώσω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση», δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί.

Η ταινία θα έχει την υπογραφή του Πάμπλο Λαρέν, του σκηνοθέτη της βιογραφίας της «Jackie Ο» αλλά και του «Spencer» με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιοαρτ ως πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το σενάριο έγραψε ο Στίβεν Νάιτ ο δημιουργός του «Peaky Blinders» ενώ τα κοστούμια της ταινίας θα βασίζονται στα αυθεντικά που φορούσε η Μαρία Κάλλας αν και ελήφθη συνειδητά η απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν αληθινές γούνες στα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 8 εβδομάδες περίπου και θα γίνουν σε Παρίσι, Ελλάδα, Βουδαπέστη και Μιλάνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις