ΚΟΣΜΟΣ. Ο Pablo Larraín έδωσε στο φως της δημοσιότητας δύο φωτογραφίες από την επερχόμενη ταινία του, "Maria", στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Angelina Jolie.

Σε αυτές βλέπουμε την ηθοποιό ως την κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας. Η ταινία θα περιστρέφεται γύρω από την ζωή της και θα επικεντρώνεται στις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι, πριν τον θάνατό της σε ηλικία 53 ετών από καρδιακή προσβολή.

Εκτός της Αντζελίνα Τζολί, στην ταινία θα δούμε και τους Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee και Valeria Golino. Το σενάριο γράφτηκε από τον Steven Knight, ενώ στην παραγωγή βρίσκονται οι Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach και Lorenzo Mieli. Η ταινία δεν έπεσε θύμα των απεργιών του Χόλιγουντ, καθώς το σενάριο είχε προλάβει να ολοκληρωθεί, ενώ η παραγωγή είχε πάρει ειδική άδεια από το Σωματείο των Ηθοποιών για να συνεχίσει τα γυρίσματα.

Μιλώντας γι'αυτά, να πούμε ότι τα γυρίσματα έγιναν σε Βουδαπέστη, Παρίσι, Μιλάνο και Ελλάδα, ενώ οι γούνες που θα δούμε να φοράει η Angelina Jolie είναι μεν αληθινές, αλλά παλιές, καθώς προέρχονται από την συλλογή του σχεδιαστή Massimo Cantini Parrini. Μάλιστα, η παραγωγή συζήτησε με οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων για να βρεθεί μια λύση που θα ήταν αρεστή και στα δύο μέρη.

Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες μετανάστες και σπούδασε μουσική στην Αθήνα σε ηλικία 13 ετών. Εδραιώθηκε ως τραγουδίστρια της όπερας στην Ιταλία και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα των Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi, Puccini και Wagner.

Παρά τις καταπληκτικές φωνητικές της ικανότητες - ακόμα θεωρείται ως μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, σοπράνο που πέρασε ποτέ από την όπερα - τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν κατά κύριο λόγο στα σκάνδαλα της ζωής της, όπως τις εξάρσεις θυμού της, την υποτιθέμενη αντιπαλότητά της με την Renata Tebaldi και την ερωτική της σχέση με τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάσης.

Έπασχε από σοβαρή μυωπία που την άφησε σχεδόν τυφλή, ενώ η μεγάλη απώλεια βάρους της στα μέσα της καριέρας της συνείσφερε στη φθορά των φωνητικών της ικανοτήτων και στην ξαφνική και πρόωρη λήξη της καριέρας της. Άγνωστο παραμένει ακόμα ποια θα είναι η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα το "Maria".

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις