DAMSEL. Εάν σας έλειψε η Eleven και το Stranger Things, μην απελπίζεστε. Στην ταινία «Damsel» του σκηνοθέτη Juan Carlos Fresnadillo, που έχει προταθεί για Όσκαρ, η Millie Bobby Brown μπαίνει σε ένα διαφορετικό είδος «Upside Down».

Ως αποφασιστική και θαρραλέα Έλοντι, η Μπράουν ανατρέπει το σενάριο στο παραδοσιακό παραμύθι ως πριγκίπισσα, της οποίας η ευτυχία διακόπτεται για πάντα, βάναυσα, όταν ο Γοητευτικός Πρίγκιπας της τη θυσιάζει σε έναν δράκο. Ξεχάστε όσα έχετε ακούσει για παραμύθια που ξεκινούν με το «Μια φορά κι έναν καιρό…» - αυτή η «δεσποσύνη» έχει μόνο τον εαυτό της για να βασιστεί.

«Αυτό που λάτρεψα πραγματικά στο σενάριο από τον Dan Mazeau ήταν να ενστερνιστώ την ιδέα μιας περιπέτειας φαντασίας και μιας ιστορίας πριγκίπισσας και δράκου, αλλά να το μεταφέρω σε ένα μέρος που είναι εντελώς αντίθετο», λέει ο Fresnadillo. «Ήταν ένα πολύ έντονο ταξίδι που ήμουν τόσο ενθουσιασμένος να το σχεδιάσω και να το αναπτύξω. Στην ουσία, αυτή είναι μια όμορφη ιστορία για μια νεαρή γυναίκα που γίνεται ισχυρή, ανεξάρτητη και ενδυναμωμένη ενήλικη. Η Elodie δεν έχει κανένα είδος υποστήριξης. Είναι μια πραγματική εμπειρία επιβίωσης».

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Elodie στο πρώτο teaser για την επερχόμενη ταινία παραπάνω. Διαθέτει λαμπερούς βράχους, γιγάντια σπαθιά, τον προαναφερθέντα πολύ μεγάλο δράκο, καθώς και την Angela Bassett, την Robin Wright και τον Nick Robinson. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

Ποιο είναι το σενάριο της ταινίας Damsel;

Η ταινία Damsel μας δείχνει την Μπράουν ως μια υπάκουη κοπέλα, η οποία δέχεται να παντρευτεί έναν όμορφο πρίγκιπα - μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι όλα ήταν μια παγίδα. Η βασιλική οικογένεια τη «αντάλλαξε» ως θυσία για να ξεπληρώσει ένα αρχαίο χρέος. Στη συνέχεια ρίχνεται σε μια σπηλιά με έναν δράκο που εκπνέει φωτιά, στηριζόμενη αποκλειστικά στην εξυπνάδα και τη θέλησή της να επιβιώσει.

Καθώς η Elodie παλεύει να επιβιώσει μόνη της στα έγκατα της φωλιάς του τέρατος, είναι τα μάτια και τα αυτιά του κοινού. «Νιώθεις ότι βιώνεις το ταξίδι της επιβίωσης και της αντιμετώπισης αυτού του πλάσματος με την Elodie», λέει ο Fresnadillo. «Το συναισθηματικό τόξο είναι τόσο έντονο».

Tο teaser παρουσιάζει την εξαπάτηση της Elodie από τη βασιλική οικογένεια - και την επακόλουθη πραγματικότητα της παραμυθένιας κατάστασής της, καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει στα βάθη της σπηλιάς. «Για γενιές, ήταν καθήκον μας να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας», αφηγείται η Ράιτ. «Έτσι, απόψε, συμμετέχετε σε μια μακρά σειρά γυναικών που βοήθησαν στην οικοδόμηση αυτού του βασιλείου». Το πραγματικό νόημα του συναισθήματος καθίσταται σαφές από τη συνοδευτική εικόνα. Η Μπράουν αγγίζει με το χέρι της τον απότομο τοίχο της σπηλιάς, όπου τα ονόματα των προηγούμενων αιχμαλώτων έχουν σκαλιστεί στην επιφάνεια.

Είναι μια δυσοίωνη και συγκινητική στιγμή και αυτή που αποτυπώνει τον μοναδικότητα της ταινίας. «Είναι μια συναρπαστική περιπέτεια με μια πραγματικά σκοτεινή ανατροπή που σε βάζει στη θέση των πρωταγωνιστών», λέει ο Fresnadillo. «Ως σκηνοθέτης, ένα από τα πράγματα που πάντα θέλω να κάνω, είναι να εκπλήσσω το κοινό με μια νέα άποψη για μια ιστορία. Ειδικά αυτού του είδους τις ταινίες (κλασσικές ιστορίες) - πρέπει να εκσυγχρονίσουμε αυτές τις ιστορίες με νέες ιδέες, πιο μοντέρνους και πραγματικούς τρόπους, για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με το κοινό».

Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν δεν συναντάτε, τυχαία, δράκους στην καθημερινότητά σας, θα αναγνωρίσετε πολλά από τα εμπόδια που θα αντιμετωπίζει η Elodie σε όλη την ιστορία. «Προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο πιο αληθινό μπορούμε», προσθέτει. «Είναι μια φαντασίωση, αλλά βασίζεται στην πραγματικότητα».

Ποιος είναι στο καστ του Damsel;

Η Μπράουν δεν είναι ξένη με τους σύνθετους χαρακτήρες, που αγγίζονται από τραγικές συνθήκες. Είτε πρόκειται για την καθηλωτική ερμηνεία της Eleven στο Stranger Things είτε για τη θαρραλέα Enola Holmes, η ηθοποιός φέρνει μια αξέχαστη ισχύ στις ερμηνείες της. Ωστόσο, ο Fresnadillo δηλώνει πειραχτικά ότι η ταινία Damsel ανεβάζει πολύ τον πήχη, φέρνοντας μια πλευρά της Brown που δεν έχετε ξαναδεί.

«Ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε τη Μάιλι», λέει. «Είναι μια πολύ χαρισματική και αστραφτερή προσωπικότητα. Έχει αυτή την ιδιότητα που έχουν μόνο τα αστέρια, που είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Έχει την ικανότητα σε αυτή την ταινία, με έναν τόσο μαγικό τρόπο, να μεταφέρει το κοινό στο ταξίδι της και να το παρασύρει σε αυτό το είδος της σκοτεινής, έντονης και συναρπαστικής περιπέτειας που βιώνει. Είναι η καρδιά της ταινίας».

Η ταινία Damsel έχει επίσης μερικές υποστηρικτικές ερμηνείες, που είναι υπεύθυνες για τις εντάσεις από τους ηθοποιούς Bassett και Wright, οι οποίες πρωταγωνιστούν ως θετή μητέρα και νέα πεθερά της Elodie, αντίστοιχα. Ο Fresnadillo θυμάται ότι έφτιαξε μια σκηνή αποκλειστικά για να αποτυπώσει τη φορτισμένη δυναμική μεταξύ τους. «Όταν ξέραμε ότι η Robin και η Angela θα βρίσκονταν στο κάστ, αφιερώσαμε συγκεκριμένα χρόνο για να δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο», λέει. Επίσης παγιδευμένοι σε αυτόν τον ιστό ίντριγκας και μαγείας είναι οι Ray Winstone, Nick Robinson, Brooke Carter και Shohreh Aghdashloo. Α, και ένας δράκος.

Πότε έρχεται η ταινία Damsel στο Netflix;

Η Damsel θα προβληθεί στο Netflix το 2024. Πάνω απ' όλα, ο Fresnadillo ελπίζει ότι θα έχουμε ανοιχτό μυαλό καθώς πλησιάζετε την ταινία. «Αυτό είναι ένα ταξίδι που θα σας οδηγήσει σε ένα σύμπαν που θεωρούσατε ότι γνωρίζατε. Αλλά ανακαλύπτουμε μια νέα άποψη για τα παραμύθια και τις περιπέτειες φαντασίας». Για καλό και για κακό «σφίξτε τους κορσέδες σας» και «ακονίστε τα σπαθιά σας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις