Στολίστε τις αίθουσες με φωτάκια και στολίδια, κόψτε το ιδανικό δέντρο για στόλισμα και κλέψτε ένα φιλί κάτω από το γκι! Ένας εκπληκτικός αριθμός φυτών εμπλέκονται στο να κάνουν τα Χριστούγεννα χαρούμενα. Εάν σας αρέσουν και εσάς τα Χριστούγεννα και ο υπερβολικός στολισμός τότε σίγουρα πρέπει να ξέρετε αυτά τα Χριστουγεννιάτικα φυτά που θα κάνουν τον κάθε σας στολισμό ακόμα πιο μοναδικό. Εδώ είναι οκτώ εορταστικά φυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως ως διακοσμητικά σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τη Βόρεια Αμερική.

Πρίνος

Μια σειρά από πουρνάρια (είδος Ilex), που προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική, χρησιμοποιούνται ως χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το κέρινο αειθαλές φύλλωμά τους και τους καρπούς τους που ωριμάζουν το χειμώνα.

Αλεξανδρινό

Με καταγωγή από το Μεξικό και μέρη της Κεντρικής Αμερικής, το αλεξανδρινό (Euphorbia pulcherrima) διαθέτει επιδεικτικά βράκτια που μοιάζουν με τεράστια άνθη. Το κόκκινο είναι το πιο κοινό τους χρώμα, αλλά έχουν αναπτυχθεί και ποικιλίες με ροζ, κίτρινα και ριγέ η με στίγματα βράκτια.

Έλατο Ντάγκλας

Στη Βόρεια Αμερική το έλατο Douglas (Pseudotsuga menziesii) είναι ένα από τα πολλά είδη κωνοφόρων που χρησιμοποιούνται ως χριστουγεννιάτικα δέντρα. Χρησιμοποιούνται επίσης πολλά είδη αληθινού έλατου, συμπεριλαμβανομένου του βαλσαμέλατου (Abies balsamea) και του έλατου Fraser (A. fraseri).

Χριστουγεννιάτικος κάκτος

Με καταγωγή από τη Βραζιλία, ο χειμωνιάτικος κάκτος των Χριστουγέννων (Schlumbergera ×buckleyi) φέρει κόκκινα, άσπρα ή ροζ λουλούδια που ανθίζουν γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου στο βόρειο ημισφαίριο.

Γκι

Το ευρωπαϊκό γκι (Viscum album) και το αντίστοιχο της Βόρειας Αμερικής, το ανατολικό γκι (Phoradendron serotinum), είναι παρασιτικά φυτά που συνδέθηκαν με τον ρομαντισμό των Χριστουγέννων.

Ερυθρελάτη Νορβηγίας

Το έλατο της Νορβηγίας (Picea abies) είναι ένα κοινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε πολλά μέρη. Συναντάτε επίσης σαν μπλε (P. pungens) και σαν λευκό έλατο (P. glauca).

Χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο

Ανάλογα με το κλίμα, το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο (Helleborus niger) μπορεί να παράγει ελκυστικά λευκά ή ροζ άνθη κατά τον Δεκέμβριο. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα βγαίνουν τα άνθη του ακόμα και μέσα από το χιόνι.

Κέδρος

Διάφορα αειθαλή δέντρα γνωστά ως κέδροι, συμπεριλαμβανομένου του δυτικού κόκκινου κέδρου (Thuja plicata) και του κέδρου θυμιάματος (Calocedrus decurrens), χρησιμοποιούνται συνήθως σε χριστουγεννιάτικα στεφάνια και γιρλάντες για το μακροχρόνιο και αρωματικό φύλλωμά τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις