ΗΛΕΙΑ. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συμπληρώνει 26 χρόνια ζωής. Με επίκεντρο τον Πύργο και την Αμαλιάδα, έως τις 9 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για παιδιά, εφήβους και όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.

Η μεγάλη νεανική γιορτή του σινεμά αποτελείται από 3+1 πυλώνες: 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, 23η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Ζizanio, School Cinema δράσεις κινηματογραφικής εκπαίδευσης, Δράσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης.

Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβληθούν φέτος σε τουλάχιστον δέκα πόλεις. Εκτός από τις κλασικές κεντρικές δραστηριότητες στον Πύργο και την Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν προβολές και στα Λεχαινά, τη Γαστούνη, τη Ζαχάρω και το Βαρθολομιό, στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, αλλά και την Πάτρα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, το Αίγιο, τη Ζάκυνθο και αλλού.

Από τις 9 έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2023, η ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ online.olympiafestival.gr θα φιλοξενήσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με ταινίες μικρού μήκους απ’ τα διαγωνιστικά προγράμματα, που απευθύνεται στα παιδιά και τους νέους όλης της χώρας. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας άλλωστε είναι γνωστό και για τον εκπαιδευτικό εκτός από τον ψυχαγωγικό του ρόλο, με αποδέκτες απομακρυσμένα σχολεία και παιδιά με περιορισμένη πρόσβαση στο πολιτιστικό προϊόν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις