Άλλο Νέα Δημοκρατία άλλο Κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουν όχι αυτοί που το μεθοδεύουν αλλά εκείνοι που το αντιπαλεύονται στη Λακωνία.

Βαθύτατη κρίση στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει η αρρυθμία που έχει το κόμμα, έτσι όπως εμφανίζεται στην ελληνική περιφέρεια και μάλιστα σε τόπους όπως η Σπάρτη και η Λακωνία.

Η πρόσφατη περιοδεία κλιμακίου του κόμματος που θεώρησε σκόπιμο, τέτοιες εποχές, να αγνοήσει την Σπάρτη, προβληματίζει βαθύτατα εκείνους που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για τις βασικές αρχές της Δεξιάς Παράταξης και του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο θέμα κεντρικών επιλογών στην τακτική (αφού στρατηγική δεν υπάρχει) αλλά και θέμα προσώπων. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με αναφορά στη Σπάρτη νιώθουν εξαιρετικά άβολα και με όσα παρακολουθούν αλλά και με όσα ακούνε από μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος.

Ο γραμματέας του Κόμματος Παύλος Μαρινάκης, προφανώς αγνόησε τη Σπάρτη, μετά από κάποια εισήγηση, υπόδειξη ή πρόταση από τα στελέχη του κόμματος.

Ποιοι είναι αυτοί που εκτιμούν, αποφασίζουν και υπαγορεύουν την στάση του Γραμματέα; Δηλαδή ποιοι είναι εκείνοι που έπεισαν το κλιμάκιο της ΝΔ ότι η ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης δεν έχει ανάγκη τόνωσης, θεώρησης και επαφής;

Δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη του κόμματος από πάνω προς τα κάτω είναι ακριβοθώρητα όπως και δεν κρύβεται η ταραχή που έχει το κόμμα για το ενδεχόμενο απώλειας της μία από τις δύο έδρες. Ως συνήθως, η ΝΔ στη Λακωνία αντί να «ανοίξει» το παιχνίδι το «κλείνει», αντί να «βγει» στον κόσμο επιλέγει τους ασφαλείς διαδρόμους της εσωστρέφειας.

Αφήνει λοιπόν τη Σπάρτη. Γυρίζει την πλάτη σε μια πόλη, σε έναν δήμο, σε μια περιφέρεια που έχει γράψει ιστορία η Παράταξη και το Κόμμα.

Αν ήμουν στη θέση του Μαρινάκη όχι μόνο θα «έμπαινα» στη Σπάρτη αλλά θα πήγαινα στον τάφο του Γιάννη Σταθόπουλου. Όχι μόνον θα επισκεπτόμουν την πρωτεύουσα του Νομού, αφού από αυτήν περνώ για να πάω στα νότια, αλλά θα ζητούσα να ακούσω την άποψη των Νεοδημοκρατών της πόλης. Θα στεκόμουν στο εργοτάξιο του νέου Νοσοκομείου, στο ΧΥΜΟΦΙΞ αλλά και στο Φράγμα Οινούντα…

Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον κ. Μαρινάκη τους νεοδημοκράτες της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής δεν τους εκπροσωπούν απολιθώματα του κομματισμού ούτε οι δεξιοσοσιαλιστές διάκονοι. Η προχειρότητα με την οποία αποφάσισε να «γυρίσει την πλάτη» στη Σπάρτη η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι το Μαξίμου δεν έχει σωστή πληροφορία και ουδεμία εκτίμηση για τα πράγματα. Δείχνει ότι τίποτα δεν διδάχθηκε ο Κυριάκος από την εποχή που ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Κόμματος και μετά βίας εμφανίστηκε στη Σπάρτη.

‘Αραγε σήμερα, η ΝΔ θεωρεί ότι στη Σπάρτη είναι λίγοι οι ακροατές του Κυριάκου Βελόπουλου; Η ΝΔ εκτιμά ότι το βαρύτατο σφάλμα καρατόμησης της Πατριανάκου δεν έχει συνέπειες; Υπολογίζει η ΝΔ ότι το ΠαΣοΚ δεν έχει ήδη συσπειρωθεί στον Δήμο Σπάρτης; Δεν βλέπει η ΝΔ το έρεισμα που έχει αποκτήσει στον Δήμο Σπάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης; Δεν αντιλαμβάνεται ότι η διαμάχη Δαβάκη – Κρητικού για τη μία (μάλλον) έδρα διχάζει αντί να συσπειρώνει το κόμμα; Δεν έχει διακρίνει ότι στις δημοτικές εκλογές ίσως να είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της ΝΔ δεν θα έχει λόγο σε κανέναν συνδυασμό; Που στην πρωτεύουσα της Λακωνίας; Δεν παρακολουθούν την «κάθοδο» Τατούλη; Έχουν συνειδητοποιήσει στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα πρόσωπα που επιλέγουν για ανανέωση του κομματικού μηχανισμού είναι άκυρα ή προκλητικά; Καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν ακόμα και τους ολίγους νέους ανθρώπους που θα διστάζουν πλέον να εκτεθούν με το κόμμα;

Πληροφορίες θέλουν νέα γυναίκα, που μετέχει σε κεντρικό όργανο του Κόμματος, λάκαινα, να μην αποδέχεται την κάθοδό της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Καθαρόαιμοι ΔΑΠιτες ενοχλούνται όταν βλέπουν την «άλωση» του κόμματος στη Λακωνία από φαιοπράσινους εκσυγχρονιστές. Αξιόμαχα στελέχη στην Αυτοδιοίκηση διαχωρίζουν τη θέση τους από τη ΝΔ. Περιφερειάρχες, Τομεάρχες, Κομματάρχες και Τοπάρχες της ΝΔ όχι μόνο δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και την πολιτική αγορά αλλά πολύ συχνά ενεργούν εις βάρος του κόμματος, προφανώς άθελά τους.

Η Νέα Δημοκρατία «γύρισε την πλάτη» στη Σπάρτη. Πράξη που έχει καταγραφεί στην πρόσφατη επικοινωνιακή τακτική και στην επιλογή Μαρινάκη, αλλά ενδέχεται (αλίμονο) να διαφανεί και στην ουσία της πολιτικής που έχει να κάνει με τους κρατικούς πόρους, τις κυβερνητικές προτεραιότητες και την κομματική στρατηγική.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις