Δεν τα φόρεσαν για να διαμαρτυρηθούν. Διαμαρτύρονται επειδή δεν τα έχουν για να τα φορέσουν.

Οι εργαζόμενοι στην πιο απαιτητική, σε αντοχές, υπηρεσία του δήμου Σπάρτης, στην υπηρεσία Καθαριότητας, προ ημερών, έδωσαν προειδοποίηση στον δήμο Σπάρτης ότι οι αντοχές και ανοχές τους έχουν φθάσει στο απροχώρητο.

Έλαβαν υποσχέσεις, όχι θεσμική λύση, αλλά προσωπική παρέμβαση για επίλυση του θέματος από τον ίδιο τον δήμαρχο. Καλοδεχούμενη η κάλυψη των αναγκών, έστω κι έτσι, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι η θεσμική ενεργοποίηση και η ριζική και μόνιμη διευθέτηση του ζητήματος.

Ζητούν προστασία, ασφάλεια, συνθήκες για εργασία χωρίς ατυχήματα. Γιλέκα, γάντια, μπότες, παντελόνια, μάσκες και άλλα είδη. Γάλα και μια καλή κουβέντα. Συνεργασία και συμφωνία. Πληρωμή σε νυκτερινά και υπερωρίες. Διαφύλαξη των εργασιακών κεκτημένων. Ενίσχυση προσωπικού και στελέχωση της Υπηρεσίας. Ανανέωση του στόλου οχημάτων και των εργαλείων. Καλό προγραμματισμό…

Και θα είναι αυτοί που θα βάλουν πλάτη για να βγει η πόλη από τα «βουνά σκουπιδιών», για να καθαρίσουν οι γωνιές της πόλης από των «ασυνείδητων πολιτών» τα ογκώδη, για να περισυλλέξουν αδέσποτα, για να νοικοκυρέψουν τον τόπο.

Ένας δήμος κρίνεται από την σχέση του με τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Στο δήμο Σπάρτης ποτέ δεν είχε κατοχυρωθεί θεσμικά η επάρκεια σε όσα έχουν ανάγκη. Υπήρχαν τρόποι και μέθοδοι, μελέτες και προτάσεις για να καλύπτονται οι ανάγκες αλλά κάποτε η Υπηρεσία πρέπει να θωρακιστεί ώστε να μην χρειάζεται στάση εργασίας για να «ξυπνούν» οι αρμόδιοι.

Ας είναι τα «κίτρινα γιλέκα» στη Σπάρτη το χρώμα που θα σημάνει την αφύπνιση και την καλή συνεργασία Δήμου - Εργάτη. Ας γίνει αυτό σε πείσμα των καιρών…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις