ΣΠΑΡΤΗ. Σε ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων καθαριότητας, το πρωί της Πέμπτης (30/3) στο αμαξοστάσιο τού Δήμου, στη Σπάρτη. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε λευκή απεργία, βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους χωρίς να εργάζονται, αφού δεν τους έχουν χορηγηθεί, από τον Δήμο, τα εκ του Νόμου, απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μια 4ετία τώρα! Και τα προβλήματα συσσωρεύονται… Μάλιστα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σωματείου θα παραβρεθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο και θα εκφράσει την δυσαρέσκεια των εργαζομένων.

Παρούσα στη Συνέλευση, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Μαρία Χάντζου, ένα πρόσωπο που «μπορεί να μιλήσει» στους εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια να κωδικοποιηθεί το πρόβλημα. «Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι», λέει η ίδια.

Το Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης και το Σωματείο των Συμβασιούχων, διατράνωσαν πως για τα αυτονόητα και τα νόμιμα παλεύουν, υγεία και ασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκωνας Νεστόπουλος, πρ. του Σωματείου Υπαλλήλων Δήμου Σπάρτης , ανέφερε στο notospress.gr, «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, στο ίδιο τέλμα όπως πριν ένα χρόνο». Είπε κι άλλα πολλά..

Ενώ ο Νικήτας Τσάχαλης, εκπροσωπώντας τους συμβασιούχους στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα της Λακωνίας, τόνισε πως «.. από το ’19 έχουμε να πάρουμε έστω και ένα γάντι» και πως «… η Δημοτική Αρχή μας χτυπάει την πλάτη με συμπάθεια, μας λέει θα τα πάρετε, αλλά φτάσαμε έτσι ήδη στο 2023»..

Αλλά και ο Δημήτρης Κοτσονούρης, στην ομιλία του, τόνισε πως οι εργαζόμενοι είναι στις θέσεις εργασίας τους, ίσα ίσα, επειδή θέλουν να δουλέψουν, έτοιμοι και πρόθυμοι… Μόλις καταβληθούν τα ΜΑΠ, «πιάνουμε δουλειά».

  • Ερωτήματα

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ,) γάντια, μάσκες, αδιάβροχα, γάλα, για τους εργαζόμενους; Γιατί 3 χρόνια τώρα βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να τα προμηθεύονται; Γιατί δεν έχουν πάρει αυτά τα χρήματα, ποτέ πίσω; Τι υποσχέσεις τους έχουν δοθεί; Πώς μια μελέτη, - πάλι μια μελέτη βρίσκουμε μπροστά μας! – καθυστερεί την επίλυση του προβλήματος; Πόσοι εργάζονται τελικά στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης; Φτάνουν αυτοί; Έχουν συμβεί εργατικά ατυχήματα; Ποια άλλα ζητήματα συνεισφέρουν στην όξυνση των προβλημάτων;

Αυτά και άλλα ερωτήματα, απαντώνται στην οθόνη τού notospress.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις