Όταν η Ελλάδα καίγεται, όταν ο τύπος φιμώνεται, όταν η πολιτική μεταλλάσσεται, όταν χάνονται πιλότοι, πόροι και περιουσίες, όταν εκφυλίζεται η ψυχαγωγία και εκπορνεύεται η διασκέδαση, όταν ιδιωτικοποιούνται τα πάντα και πλειστηριάζονται σπίτια και επιχιερήσει, οι Σπαρτιάτες στη Βουλή επιλέγουν για την υποψηφιότητα Κασσιδιάρη να «διαλύσουν» το κόμμα και να εγκλωβίσουν τον αρχηγό του.

Δεν ξέρω αν αυτά τα έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αλλά αυτό το τόσο πρώιμο δείγμα πολιτικής αντίληψης των Σπαρτιατών δικαιώνει περίτρανα όσους αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την χρήση του ονόματος αλλά και την είσοδό του κόμματος στη Βουλή.

Ο πολιτικός πρέπει να σκέπτεται σαν αγρίμι και να ενεργεί ως πρόβατο για να φέρει αποτέλεσμα για τον πολίτη που εκπροσωπεί. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να φερθεί σαν αγρίμι. Όταν σκέπτεται ως πρόβατο κι ενεργεί σαν αγρίμι αποτέλεσμα δεν θα φέρει ποτέ. Συνέπειες θα επιφέρει αλλά δημιουργικό αποτέλεσμα όχι.

Βασικό χαρακτηριστικό των Σπαρτιατών ήταν η υπακοή και ο σεβασμός των Νόμων και του Αρχηγού. Αρχηγός στην προκειμένη είναι ο Βασίλης Στίγκας και όχι ο Ηλίας Κασσιδιάρης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις