Προεξοφλώ ότι σέβομαι κι εκτιμώ τον βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η τόλμη που έχει δείξει κατά καιρούς επέφερε στην πολιτική ζωή εξελίξεις και μεταβολές. Τα χρόνια όμως περνούν…

Είναι απαράδεκτο στελέχη της ΝΔ στον δήμο Σπάρτης να ισχυρίζονται ότι αναμένεται στη Σπάρτη μετά της Παναγίας ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου με την παρέμβασή του να καθορίσει ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος στη Σπάρτη. Ταυτόχρονα θα διαμορφώσει ένα σώμα που θα εξυπηρετήσει την εκλογή Πτωχού.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο ισχύει και προτιμώ να το αποδώσω σε υπερβολές στελεχών που δεν έχουν συνηθίσει την ακομμάτιστη εκλογή και τόσους υποψήφιους στον δήμο Σπάρτης.

Αν όμως, μια στο τόσο, είναι αλήθεια, τότε ως μαχόμενος δημοσιογράφος στη Λακωνία, μπορώ χωρίς δισταγμό να απευθύνω ειλικρινή λόγο και προειδοποίηση στον κ. Αντώνη Σαμαρά, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα κι εκτιμήσεις ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών.

Μην τολμήσεις κύριε Σαμαρά αυτή την επίσκεψη ή αυτή την, από την Καλαμάτα, παρέμβαση.

Γιατί δεν τόλμησες κάτι ανάλογο όταν η Σπάρτη έμεινε χωρίς πόρους από την Περιφέρεια. Γιατί δεν τόλμησες κάτι ανάλογο όταν η Σπάρτη έμενε έξω από καμπάνιες χάριν της Μεσσηνίας. Γιατί δεν τόλμησες κάτι ανάλογο όταν οι Σπαρτιάτες αγωνιούσαν για την ελιά (τους) καλαμών. Γιατί δεν τόλμησες κάτι ανάλογο όταν η Σπάρτη έχανε ΤΕΙ, ΑΕΙ και Στρατόπεδο. Γιατί δεν τόλμησες κάτι ανάλογο όταν τα έργα στη Λακωνία είναι πενιχρά μπροστά σε όσα απολαμβάνει η Μεσσηνία. Γιατί δεν τόλμησες κάτι ανάλογο όταν η Σπάρτη έδινε μάχες για το νέο Μουσείο, για το αρχαίο θέατρο, για το αεροδρόμιο. Γιατί δεν τόλμησες να υποδείξεις σε θέσεις κλειδιά της Σπάρτης Σπαρτιάτες και όχι Μεσσήνιους. Γιατί γενικά δεν τόλμησες για την Σπάρτη…

Πως θα τολμήσεις σήμερα να υποδείξεις τον δήμαρχο της Σπάρτης όταν είσαι ηθικός και φυσικός αυτουργός ενός έντονου ανταγωνισμού εντός της Περιφέρειας αλλά κι εντός του κόμματος της ΝΔ σε βάρος της Σπάρτης;

Θα αγνοήσεις τα στελέχη του κόμματος που ήδη έχουν στοιχηθεί σε άλλους συνδυασμούς; Θα επιφέρεις εμφυλιακό κλίμα στη Σπάρτη; Σήμερα; Λίγες ημέρες πριν την ευκαιρία να εκλέξει ο Σπαρτιάτης αυτό που θέλει, πρέπει κι έχει ανάγκη.

Δεν θα τολμήσεις Αντώνη Σαμαρά.

Αν και πιστεύω ότι πρόκειται για μια επικίνδυνα ακραία κραυγή στελεχών της ΝΔ και δεν θα σκεπτόσουν ποτέ καν τέτοιο κακό.

Με εκτίμηση!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις