ΕΛΛΑΔΑ. Πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδότηση ρεύματος που είχαν δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πλέον οι πάροχοι, μετά το «φρένο» της Κομισιόν ζητούν πίσω τα ποσά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τον Απρίλιο του 2022 ο τότε υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, άρχισε να ανακοινώσει επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, κομμωτήρια, περίπτερα, φούρνοι κλπ.

Γιατί οι πάροχοι ζητούν πίσω τις επιδότηση ρεύματος

Οι επιδοτήσεις θα ξεκινούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο και θα διαρκούσαν έως τον Δεκέμβριο του 2022. Επειδή η κατάσταση ήταν επείγουσα, διότι η ρήτρα αναπροσαρμογής «εκτόξευε» τους λογαριασμούς, έπρεπε να γίνουν οι ανακοινώσεις άμεσα και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν μπορούσε να περιμένει την έγκριση της Κομισιόν.

Όταν τελικά η έγκριση ήρθε στα τέλη του 2022 η Κομισιόν ενέκρινε 10 μήνες επιδοτήσεων, από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 2022, άρα άφηνε εκτός τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο, ενώ ανέφερε στη γνωμοδότηση ότι δεν πρέπει να είναι οριζόντιο το μέτρο, αλλά να ισχύει μόνο για όσες επιχειρήσεις είχαν πάρει επιδοτήσεις μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο.

Έτσι, έχει δημιουργηθεί μία «τρύπα» περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα οι πάροχοι ζητούν αυτή τη στιγμή πίσω τις επιδοτήσεις ρεύματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις