ΕΛΛΑΔΑ. Το όνομά του είναι Άγιος Αθανάσιος. Είναι από τα πιο μικρά ιδιωτικά νησιά στην Ελλάδα και βρίσκεται στον Κορινθιακό Κόλπο, απέναντι από την Ιτέα. Σύμφωνα με το pelop.gr, στο νησί έχει μπει πωλητήριο σε site διεθνών αγγελιών του luxury real estate, για ποσό 2,2 εκατ. ευρώ και για την αγορά ακινήτων θεωρείται… μεγάλη ευκαιρία.

Να σημειωθεί ότι ίδιο νησί το 2012 πωλούνταν προς 1.600.000 ευρώ, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε αγοραστής. Παρ' όλα αυτά ο σημερινός ιδιοκτήτης του, το πουλάει ακριβότερα, πιθανόν γιατί είδε ότι η αξία της γης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την Ελλάδα να γίνεται μαγνήτης ξένων επενδύσεων σε ακίνητα, λόγω της της παροχής της golden visa.

Ο Άγιος Αθανάσιος είναι το μικρότερο νησί της ελληνικής αγοράς ακινήτων -μόλις 11.000 τετραγωνικά μέτρα- και είναι προσβάσιμο ακόμη και με βάρκα από την κοντινή παραλιακή πόλη της Ιτέας, καθώς απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την ακτή. Ελιές και πεύκα κατακλύζουν το εσωτερικό του, ενώ μια μικρή αμμώδης παραλία σηματοδοτεί τη βορειοδυτική ακτή.

Η λίστα των υπό πώληση νησιών είναι μεγάλη. Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 150 ιδιόκτητα νησιά, τα οποία πωλούνται σε διεθνείς αγγελίες ή υπάρχει η διάθεση να πωληθούν.

Το ακριβότερο και ίσως το ωραιότερο από τα νησιά της λίστας. Η νήσος Άτοκος βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος, πολύ κοντά στην Λευκάδα και την Ιθάκη, έχει μόνο ένα σπίτι και ένα εκκλησάκι, αλλά πολλές και μαγευτικές παραλίες. Η τιμή του φτάνει τα 45.000.000 ευρώ.

Ωστόσο περιπτώσεις επιτυχημένων πωλήσεων νησιών στην Ελλάδα δεν είναι συνήθεις. Με εξαίρεση την επένδυση των 250 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών από την Grivalia και το παλαιότερο project του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, που έχει σκοπό την κατασκευή θέρετρου για τα μέλη του διεθνούς jet set, δεν έχουμε (ακόμη;) άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μια «εύκολη» και «απροβλημάτιστη» επένδυση, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της κτηματαγοράς. Ακόμη κι αν στην αγορά προσφέρονται ιδιωτικά νησιά που οι τιμές τους είναι φθηνότερες από εκείνες που απαιτεί η απόκτηση μιας μονοκατοικίας ή ενός πολυτελούς διαμερίσματος σε προβεβλημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις