ΕΛΛΑΔΑ. Στα ύψη βρίσκονται οι προ-κρατήσεις σε μια σειρά από τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα για το προσεχές τριήμερο των διακοπών του Πάσχα, με τις πληρότητες να είναι ήδη σε επίπεδα άνω του 90%, έως και 98%-100%, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Κεντρικής ή Δυτικής Ελλάδας, όπως η Μονεμβασιά, το Λεωνίδιο, η Καλαμπάκα, η Ναύπακτος, τα Καλάβρυτα, τα Ιωάννινα και άλλες δημοφιλείς περιοχές. Οι δε τιμές για 3 διανυκτερεύσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) κυμαίνονται από 300 έως και άνω των 500 ευρώ, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τη ζήτηση για το τριήμερο του Πάσχα 3/5 έως 6/5 σε 10 «must», κατά το Δίκτυο, ηπειρωτικούς προορισμούς.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να κινήθηκαν άμεσα και να προγραμμάτισαν τις διακοπές τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως για το χρονικό διάστημα 3/5-6/5 ( Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα). Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάλληλα για οικογένεια, καταγράφονται σε υψηλά ποσοστά ιδιαίτερα στη νησιωτική αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, πρόεδρο του Δικτύου, «σε 10 “must” ηπειρωτικούς προορισμούς οι προ-κρατήσεις για αυτοτελή ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια-παρέα με τουλάχιστον 4 κρεβάτια, καταγράφουν ποσοστά άνω του 90%, ήδη, Λεωνίδιο και Μονεμβάσια βρίσκονται στο 100%. Η τουριστική δυναμική θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες σχεδόν στο σύνολο των ηπειρωτικών προορισμών και ο λόγος δεν είναι άλλος από το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που δεν είναι “προσιτό” για μια οικογένεια που χρειάζεται να μεταφέρει και το αυτοκίνητο».

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA 561 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφοντας μια αύξηση κατά 29% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο την προηγούμενη χρονιά. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 82 τ.μ. σε απόσταση 900 μέτρων από το κέντρο της πόλης κυμαίνεται από 365€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ κατοικία 65 τ.μ. σε απόσταση 4,5 χλμ. από το κέντρο, μισθώνεται προς 296€. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% στην πλατφόρμα Airbnb.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92%, με το κόστος μίσθωσης για κατοικία 90 τ.μ. σε απόσταση 150 μέτρων από το κέντρο να διαμορφώνεται από 368€. Το Ναύπλιο έχει δυναμική 337 ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξημένη δυναμική κατά 22% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Λεωνίδιο/Παραλία Τυρός

Στο Λεωνίδιο, οι προ-κρατήσεις για ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες με τουλάχιστον 4 κρεβάτια είναι ήδη στο 100%. Στην Παραλία Τυρός οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 95% με το κόστος μίσθωσης κατοικίας με 2Υ/Δ να διαμορφώνεται στα 388€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή 269 ενεργά ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξημένη δυναμική κατά 28% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Μονεμβάσια

Η Μονεμβάσια ήδη καταγράφει προ-κρατήσεις στο 100%. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 220 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA , αυξημένη δυναμική κατά 29% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Καλαμπάκα/ Μετέωρα

Στην Καλαμπάκα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70 τ.μ. για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 300€. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 338 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA , αυξημένη δυναμική κατά 20% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο δεν καταγράφει υψηλή δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 90 τ.μ. (50 μέτρα από το κέντρο) για τρεις διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 365€.

Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα το κόστος μίσθωσης κατοικίας 140 τ.μ. σε απόσταση 400 μέτρων από το κέντρο, μισθώνεται προς 518€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με τη δυναμική στον κλάδο να καταγράφει μείωση κατά 6% σε σχέση με πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 96% για άφιξη Μ. Παρασκευή και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 77 τ.μ. σε απόσταση 1 χλμ. από το κέντρο διαμορφώνεται από 335€. Η δυναμική στον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 532 ακίνητα σύμφωνα με την AirDNA , αυξημένη δυναμική κατά 34% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Ναύπακτος

Στην Ναύπακτο, οι προ-κρατήσεις για ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες με τουλάχιστον 4 κρεβάτια είναι ήδη στο 98%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 τ.μ. σε απόσταση 1,2 χλμ. από το κέντρο, διαμορφώνεται στα 530€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Η Ναυπακτία διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή 194 ενεργά ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξημένη δυναμική κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Πηγή/Επεξεργασία :AirDNA / Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις