ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. To Περιφερειακό τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος του για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών - Φοροτεχνικών πραγματοποίησε στην Σπάρτη και στην Τρίπολη στις 16 και 17/05/2024 σεμινάριο με θέμα: «Επίκαιρο Φορολογικό Πανόραμα»

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν o κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, Φοροτεχνικός - Οικονομολόγος, Συγγραφέας Βοηθημάτων επιστημονικός συνεργάτης τουTaxheaven – μέλος της «Μental Group Γ. Χριστόπουλος & amp Συνεργάτες», τ. Καθηγητής ΤΕΙ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την πρώτη ημέρα και τη δεύτερη ημέρα στο Επιμελητήριο Αργολίδας, με μεγάλη ανταπόκριση από τους ενδιαφερόμενους. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Λογιστικού Συλλόγου Αρκαδίας Γεώργιος Ασκούνης, ο Δημήτριος Μπούχαλης εκπρόσωπος του Λογιστικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η Πρόεδρος του Λογιστικού συλλόγου Λακωνίας Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα καθώς επίσης και αρκετοί λογιστές - φοροτεχνικοί και εφοριακοί.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης δόθηκαν αρκετές απαντήσεις σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως είναι η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος με βάσει τον τελευταίο Ν.5073/2023 , η μεταφορά ζημιάς σε περίπτωση που τα κέρδη είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα από το ελάχιστό τεκμαρτό και έγινε αρκετή ανάλυση μέσω χρηστικών παραδειγμάτων.

Τέλος από την διοίκηση του Ο.Ε.Ε ο πρόεδρος Παναγιώτης Κρητικός επισήμανε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής παράτασης των φορολογικών δηλώσεων λόγω δυσκολιών των συστημάτων της ΑΑΔΕ καθώς επίσης και τον ενδεικτικό τιμοκατάλογο Λογιστών - Φοροτεχνικών ο οποίος είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις