ΕΛΛΑΔΑ. Στη βραχυχρόνια μίσθωση στρέφονται, πλέον, οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών που άλλοτε νοίκιαζαν τα ακίνητά τους με τη σεζόν, για τρεις ή και τέσσερις μήνες ώστε να μπορεί η οικογένεια να κάνει τα μπάνια της και παράλληλα ο εργαζόμενος γονέας να πηγαινοέρχεται στην εργασία του.

Τα χρόνια περάσαν και λόγω των νέων δεδομένων, αρκετοί ιδιοκτήτες εξοχικών ακινήτων έχουν επιλέξει είτε να εκμεταλλεύονται οι ίδιοι τα ακίνητά τους μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, είτε να έχουν «δώσει» τη διαχείρισή τους σε εταιρείες για το διάστημα που δεν διαμένουν οι ίδιοι, με στόχο την αύξηση των εσόδων τους.

«Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και τη φετινή χρονιά, πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών δεν θα επισκεφτούν το εξοχικό τους καθώς το έχουν ήδη εγγράψει σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης λόγω της υψηλής ζήτησης. Δεδομένο που αποδεικνύεται από την αύξηση των εγγραφών ακινήτων», δηλώνει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Αύξηση κατά 17% της ζήτησης φέτος το καλοκαίρι για καταλύματα τύπου Airbnb

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η AirDNA, η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb στη χώρα μας κατά το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2024 καταγράφει αύξηση 17%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο, περυσινό διάστημα.

Ο κλάδος της ενοικίασης εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν φαίνεται να φθίνει χρόνο με τον χρόνο, όχι λόγω της ζήτησης, η ζήτηση παραμένει αμείωτη και μάλιστα αυξητική, αλλά, λόγω της μικρής προσφοράς που καταγράφεται πλέον σχεδόν στο σύνολο των καλοκαιρινών προορισμών. Παράλληλα, οι ζητούμενες τιμές σε πολλές περιπτώσεις είναι άκρως απαγορευτικές για μια οικογένεια που επέλεγε διαχρονικά την ενοικίαση με τη σεζόν ως επιλογή low budget.

Αυξητικές τάσεις στις ζητούμενες τιμές μίσθωσης

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E- Real Estates, τη φετινή χρονιά οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης καταγράφουν αυξητικές τάσεις. Στην Ανάβυσσο κατοικία 75τμ μισθώνεται προς 3.500€ για 3μήνες, στο Μαύρο Λιθάρι κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 1.300€/μήνα, στο Πόρτο Ράφτη κατοικία 85τμ προς 1.500€, στην Αρτέμιδα κατοικία 35τμ μισθώνεται προς 4./500€ για 3μήνες και στην Αίγινα κατοικία 80τμ μισθώνεται προς 1.100€ τον Ιούνιο, 1.200€ τον Ιούλιο και 1.400€ τον Αύγουστο. Παρόμοια εικόνα καταγράφεται τόσο στα παράλια του Νομού Κορινθίας που αποτελεί κοντινό προορισμό, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης εξοχικών κατοικιών είτε με το μήνα, είτε με τη σεζόν, διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της κατοικίας, την εγγύτητα του στη θάλασσα καθώς και τις προδιαγραφές του. Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως», σημειώνει ο κ. Μπάκας.

Οι τιμές ανά περιοχή για την ενοικίαση εξοχικού

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις