ΣΠΑΡΤΗ. Από 22 έως 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το 45ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, (ΓΣΕΒΕΕ). Στις εργασίες του Συνεδρίου, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας εκπροσώπησαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι Νίκος Δημητρόπουλος, Γιάννης Παναρίτης και Σωτήρης Ροϊνός, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Λακωνίας, καθώς και την απαίτηση αυτών για λύση των μεγάλων θεμάτων που ταλανίζουν την αγορά, τους πολίτες, την κοινωνία, τη χώρα (ασφαλιστικό: Ο.Α.Ε.Ε., ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φορολογικό, παραεμπόριο, άνοιγμα τις Κυριακές κ.λπ.) θέματα και προβλήματα που ασφαλώς κυριάρχησαν στο συνέδριο.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Μεταξύ των τεσσάρων συνδυασμών που διεκδίκησαν την ψήφο των Συνέδρων ήταν και ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων» (Α.Σ.Κ.Ε.Β.Ε.), επικεφαλής του οποίου είναι ο Λάκωνας γενικός γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Νίκος Σκορίνης, ο οποίος κατέγραψε μεγάλη αύξηση των δυνάμεών του, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με έντεκα έδρες. Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Σκορίνης είχε καταλάβει την τέταρτη θέση και είχε καταλάβει οκτώ έδρες.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Δημητρόπουλος επανεκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ με το συνδυασμό Α.Σ.Κ.Ε.Β.Ε.