Συνάντηση εργασίας με θέμα την παρουσίαση του σχεδίου δράσης για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μονεμβασίας έλαβε χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού, στα Παπαδιάνικα Λακωνίας.

Την παρουσίαση του σχεδίου δράσης πραγματοποίησε ο καθηγητής τουριστικού marketing στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Δημήτρης Κούτουλας. Ο κ. Κούτουλας επεσήμανε ότι η περιοχή έχει όλα τα φόντα για να προσελκύσει ξένους και έλληνες τουρίστες και χρειάζονται κάποιες μικρές παρεμβάσεις που θα καταστήσουν δυνατή την εφαρμογή του σχεδίου που έχει εκπονήσει.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών είναι χρήσιμα σε κάθε φορέα αλλά και κάθε επαγγελματία στον τουρισμό. Η Λακωνία και η Μονεμβάσια, τόνισε, μπορεί να αποκτήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα με την ανάπτυξη του τουρισμού, αφού όμως προηγουμένως διαφυλάξει το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον κ. Κούτουλα, η Μονεμβάσια συγκαταλέγεται στις περιοχές που αρέσουν στους επισκέπτες. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρθηκε, επίσης, σε στατιστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τον αριθμό αφίξεων τουριστών στη Λακωνία

Όπως ανέφερε ο κ. Κούτουλας, η Λακωνία είναι ένας τόπος πλούσιος σε ιστορία αλλά δεν υπάρχει κανείς να την αφηγηθεί. Η Λακωνία δεν έχει προβληθεί ως τόπος για μόνιμες διακοπές. Το κύριο μέσο σήμερα προσέγγισης τουριστικής πελατείας είναι σύμφωνα με τον κ. Κούτουλα το διαδίκτυο και εκεί πρέπει να στρέψουν την προσπάθεια τουριστικής προβολή της Λακωνίας οι φορείς και οι επαγγελματίες τουρισμού του νομού.

Το παρόν στην εκδήλωση, έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος και ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης.

Φωτο: Τάκης Κούρος