ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πενθήμερο σεμινάριο επιχειρηματικότητας του Alba Graduate Business School και του The Hellenic Initiative το Σάββατο 12 Οκτώβρη. Το σεμινάριο επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε το πρώτο τριήμερο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης και το διήμερο 11 και 12 Οκτώβρη στο Παλαιό Μεταξουργείο με την υποστήριξη της ομάδας Activate Now - Ενεργοποίηση Τώρα.

Το πρώτο κομμάτι του σεμιναρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, το GreenHouse Σπάρτης, πραγματοποίησε μεταξύ άλλων διαδραστικά παιχνίδια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με μαθητές γυμνασίου στo Sparti TechLab. Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους και σχεδίασαν λύσεις για θέματα της πόλης και την ίδια στιγμή βρήκαν τα επιχειρηματικά εργαλεία για να αλλάξουν την καθημερινότητά τους.

Στο δεύτερο σκέλος πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Μεταξουργείο το GreenHouse Workshop. Ένα εντατικό διήμερο με πολλές συμμετοχές από όλα τα πεδία επιχειρηματικής δράσης και με πολλούς νέους ομιλητές που παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τα βήματα που έκαναν και κάνουν για να τις αναπτύξουν. Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Ελίνα Κακούρου με την Kakuru Jewelry, ο Πασχάλης Τιλελής με το Plexiartshop, η Κατερίνα Εξακουστίδου με το Vitabroad - Health Tourism in Greece και ο Κώστας Βασσάκης με το H2B HUB. Παρών στο σεμινάριο στο Παλαιό Μεταξουργείο ήταν και ο Δήμαρχος Σπάρτης κύριος Πέτρος Δούκας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαστήριο ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλης και στο χώρο εκτός από τον Δήμαρχο βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου και πολλοί άλλοι εκπρόσωποί του.