Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 5407 για τη δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου Λειτουργούντων Συνεργείων και υπευθύνων τεχνιτών αυτών, σταθμών οχημάτων, λιπαντηρίων, πλυντηρίων και λοιπών συναφών εγκαταστάσεων

ΓΥΘΕΙΟ. Όπως ενημέρωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 5407, που αφορά στη δημιουργία του Ψηφιακού Μητρώου συνεργείων.

Αναφέρεται πως, «…Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση βαίνει προς υλοποίηση πάγιο αίτημα του κλάδου, καθώς καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου, στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένα με ηλεκτρονικό τρόπο:

- Τα νομίμως λειτουργούντα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων,

- Οι νομίμως λειτουργούντες σταθμοί αυτοκινήτων (Parking) και

- Τα νομίμως λειτουργούντα πλυντήρια – λιπαντήρια,

προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κεντρικής εποπτείας, ελέγχου και υποστήριξης των εγκαταστάσεων, καθώς και η συγκέντρωση, επεξεργασία και αποστολή των στοιχείων των σχετικών ελέγχων».

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών, (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ), «…υποχρεούνται μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021 να ενημερώσουν την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τα στοιχεία που ζητούνται στους πίνακες 2, 3, 4 και 5 του εν λόγω ΦΕΚ (στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία από την μέχρι τώρα αδειοδότηση κτλ επομένως έχουμε αρκετό χρόνο και δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις). Επίσης, υπάρχει η υποχρέωση οι εκμεταλλευτές των παραπάνω εγκαταστάσεων να ενημερώνουν την Υπηρεσία, όταν αλλάξει κάποιο από τα δηλούμενα στοιχεία».

Δείτε το Φ.Ε.Κ. 5407, εδώ

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ., εδώ