AΡΚΑΔΙΑ. Η Εταιρία Ανάπτυξης Πελοποννήσου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Αγαπήνωρ», επιλέχθηκε, ως δικαιούχος αρωγής της δράσης «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας» (ΣΣΚ) (innovation clusters) που ανοίγουν το δρόμο σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε καινοτόμα επενδυτικά σχέδια.

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας (ΣΣΚ) θα έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης δομής προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος του Νομού Αρκαδίας.

Ο «Αγαπήνωρ» ως διαχειριστής του ΣΣΚ, θα αναλάβει την οργάνωση, διαχείριση και υποστήριξη των μελών του ΣΣΚ για την υλοποίηση του παρακάτω έργου: Ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία στην Αρκαδία «Et in Arcadia Εgo»

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να προκύψουν τα εξής θετικά αποτελέσματα για το Νομό:

- Αύξηση της τουριστικής κίνησης. Η δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας θα συντονίσει καλύτερα τις ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ οι δράσεις προβολής και προώθησης της νέας καινοτομικής υπηρεσίας θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες.

- Αύξηση της επιχειρηματικότητας. Η ύπαρξη μίας οργανωμένης δομής υποστήριξης επιχειρηματικής καινοτομίας, δηλαδή του ΣΣΚ, θα βοηθήσει στην δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση περισσότερων κατοίκων του νομού.

- Μείωση της ανεργίας. Ο τουρισμός είναι κατ’ εξοχήν κλάδος υπηρεσιών, οπότε τα παραπάνω αποτελέσματα θα δημιουργήσουν άμεσα και έμμεσα νέες θέσεις εργασίας.

- Προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο για τους επισκέπτες του εξωτερικού, αλλά και για τους κατοίκους.

- Παροχή καινοτόμων τουριστικών υπηρεσιών σε επίπεδο B2C και B2B.

- Ανάδειξη της Αρκαδίας ως τουριστικού προορισμού με ξεχωριστό χαρακτήρα.

- Τοποθέτηση στην αγορά ως φιλικού προορισμού για επισκέπτες ΑμεΑ.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, ο Αγαπήνωρ θα πραγματοποιήσει τις εξής ενέργειες:

-Ανάπτυξη μιας καινοτόμας, ολοκληρωμένης πολυλειτουργικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα λειτουργήσει ως μέσο παροχής ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος από τα μέλη του ΣΣΚ.

- Ενημέρωση και καθοδήγηση των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού για την δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους αλλά και με στρατηγικούς συνεργάτες σε άλλες περιοχές, όπως και με ομότιμους συνεργάτες του εξωτερικού.

- Επικοινωνία και συνεργασία με φορείς υποστήριξης ΑμεΑ, ώστε να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται στα μέλη τους, αλλά και για να ζητηθούν οι εξειδικευμένες γνώσεις και οι στοχευμένες προτάσεις τους για την ενσωμάτωσή τους στην υλοποίηση της υπηρεσίας.

- Οργάνωση δράσεων κατάρτισης υφιστάμενων και δυνητικών μελών του ΣΣΚ, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τις ειδικές απαιτήσεις της καινοτόμας υπηρεσίας.

- Οργάνωση δράσεων πληροφόρησης του κοινού για τους σκοπούς του ΣΣΚ. Τα μέλη του ΣΣΚ θα αναπτύξουν τις καινοτόμες υπηρεσίες τους με την καθοδήγηση του ΦΑ, ανάλογα με το αντικείμενο της κάθε επιχείρησης και σύμφωνα με τις τυχόν προτάσεις που θα υποβάλουν με τη σειρά τους προς αξιολόγηση.