ΕΛΛΑΔΑ. Το 26,3% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσιάζουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα ζητά να μην εφαρμοστεί η Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για νέες χρεώσεις σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων τιμολογίων.

«Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στην παρούσα φάση μόνο ως καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο οικονομικό κλίμα των επιχειρήσεων», τονίζει ο κ. Παναρίτης.

Και συμπληρώνει:

«Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα κλονίσει ανεπανόρθωτα το ελληνικό επιχειρείν που ζητά την στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε».

Η επιστολή του κ. Παναρίτη

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το καλοκαίρι που διανύουμε θεωρείται από τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων. Ολόκληρη η χώρα και μαζί με αυτή και η επιχειρηματικότητα προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να επανεκκινήσουν την οικονομία που υπέστη ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή της.

Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τον στυλοβάτη της Ελληνικής Οικονομίας και τα έως τώρα δεδομένα είναι δυσοίωνα για τη βιωσιμότητά της. Σύμφωνα με την ήδη αναρτηθείσα στη Διαύγεια απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), προβλέπονται νέες χρεώσεις σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων τιμολογίων.

Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στην παρούσα φάση μόνο ως καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο οικονομικό κλίμα των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 26,3% των ΜμΕ παρουσιάζουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα κλονίσει ανεπανόρθωτα το ελληνικό επιχειρείν που ζητά την στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι είναι μείζονος σημασίας, στην παρούσα στιγμή, η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο και πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα, δίνοντας ανάσα και ελπίδα σε αυτούς που κρατούν όρθια την ελληνική οικονομία. Για το λόγω αυτό παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής του μέτρου την παρούσα στιγμή δεδομένου ότι μόνο ως άκαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί και η εφαρμογή του θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία».

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις