ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον διοικήτη Σπύρο Πρωτοψάλτη, ετοιμάζει προγράμματα με 100.000 νέες θέσεις εργασίας που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο με σκοπό την μείωση της ανεργίας, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτά θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως τα προγράμματα θα είναι οριζόντια κάτι που σημαίνει πως οι θέσεις θα αφορούν όλους τους κλάδους της οικονομίας και θα ξεκινήσουν από τέλος Αυγούστου ή από αρχές Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο από τα νέα προγράμματα που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ αφορά όπως τόνισε, 75.000 ανέργους με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Πρόκειται για μαι σημαντική ενίσχυση που όπως τόνισε ο διοικητής


Το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους έως 29 ετών

Το πρώτο που θα ενεργοποιηθεί θα είναι ένα πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για ανέργους σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία το οποίο θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων ενώ, στόχος είναι η προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά και σταδικά στην αγορά εργασίας.

Θα αφορά 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι). Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.

"Ο ΟΑΕΔ έχει προτεραιότητα τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Στόχος μας είναι να βρούμε δουλειά στους ανέργους", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης καταλήγοντας.

Αυτά τα προγράμματα έχουν δειξει οτι με σωστα κίνητρα οδηγουν σε καλά αποτελέσματα προσλήψεων ενώ παράλληλα προανήγγειλε την κατεύθυνση πόρων ύψους 1 δισ. για επιμόρφοση των ανέργων.

Πηγή: Dnews

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις