ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Γενικόλογη και χωρίς καμία δέσμευση, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην ΒΙ.ΠΕ Καλαμάτας, ήταν η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην απάντηση της, η Γ.Γ.Β. δεν δίνει απαντήσεις ούτε για το ζήτημα της αποκατάστασης των κακοτεχνιών εντός του χώρου της ΒΙ.ΠΕ, γεγονός που εκτός των προβλημάτων πρόσβασης και λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες λειτουργεί αρνητικά στην προσέλκυση νέων επενδυτών, ούτε για το φλέγον ζήτημα των αιτήσεων διαταγής πληρωμών υπέρογκων ποσών κοινοχρήστων προς τους ιδιοκτήτες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απειλούν την βιωσιμότητα τους.

«Το Υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Οφείλει να παρέμβει μεταξύ της ΕΤΒΑ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους», τονίζει ο κ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις