ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε το Εθνικό πρόγραμμα κατασκευής μικρών δορυφόρων (ΕΠΜΔ), συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους μικροδορυφόρους, θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ενταχθεί στην πρωτοπορία των Χωρών της Ευρώπης που ασχολούνται με το διάστημα, αξιοποιώντας τη διαστημική βιομηχανία και εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.

Δυστυχώς όπως αποκαλύπτει ο Πέτρος Τατούλης «χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για την Πελοπόννησο εξαιτίας των εμμονών και της ανικανότητας του κ. Νίκα».

Όπως αναφέρει ο Π. Τατούλης ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας «κινείται και δρα αποκλειστικά στο μικρόκοσμο του, χωρίς όραμα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να επενδύει στο μέλλον. Στο μικρόκοσμο του κυριαρχούν οπισθοδρομικές και παρακμιακές απόψεις. Απέχει από κάθε ενέργεια και δράση που θα μπορούσε να καταστήσει την Πελοπόννησο πρωταγωνίστρια αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες και την έρευνα.

Ο κ. Νίκας από την πρώτη στιγμή λοιδορούσε και χλεύαζε την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε με συντεταγμένο τρόπο και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες προοπτικής και ανάπτυξης σε θέματα προηγμένης αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Αντί να συνεχίσει την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω της αεροδιαστημικής επιστήμης, ο κ. Περιφερειάρχης διέκοψε όλες τις διεθνείς συμμαχίες που είχε επιτύχει η προηγουμένη Περιφερειακή Αρχή και σταμάτησε κάθε καινοτόμα και πρωτοποριακή δράση».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου χάνει μια μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση πόρων από το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων.

«Η άγνοια και η ανικανότητα του κ. Νίκα στερεί από την Πελοπόννησο νέες ευκαιρίες και ισχυρές διεθνείς συνεργασίες. Ο κ. Περιφερειάρχης δεν μπορεί δυστυχώς να αντιληφθεί τα πολλαπλά οφέλη του τομέα της αεροδιαστημικής για τη Χώρα και ιδίως για την Πελοπόννησο λόγω της πλεονεκτικής στρατηγικής θέσης που βρίσκεται» καταλήγει ο Πέτρος Τατούλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις