«Και στις επενδύσεις η ΝΔ μας γυρνά πίσω στο αναποτελεσματικό και αδιέξοδο μοντέλο που κυριαρχούσε στην χώρα μας πριν από το 2015»

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. «Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις Στρατηγικές Επενδύσεις μας γυρνά σε μια παρωχημένη και αναποτελεσματική λογική που κυριαρχούσε στην χώρα μας πριν από το 2015» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μας επιστρέφει σε ένα στρεβλό μοντέλο. Γιατί πίσω από τις μαρκίζες της ισχυρής Ελλάδας της δεκαετίας του ’90 και του 2000, η παραγωγική χώρας της χώρας συρρικνωνόταν και συγκεντρωνόταν σε ολοένα και λιγότερους κλάδους».

«Σήμερα δημιουργείτε πάλι ένα ξεχειλωμένο πλαίσιο το οποίο θα προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επενδυτή. Με την απαράδεκτη λογική της παρέκκλισης να κυριαρχεί» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, αποσυνδέετε τις στρατηγικές επενδύσεις από την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, καταργείτε ή μειώνετε όρους και προϋποθέσεις οι οποίοι στόχευαν στη διασφάλιση συνολικότερου αναπτυξιακού αποτυπώματος στην ελληνική οικονομία, καταπατάτε πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. Επισήμανε μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης στο εξωτερικό μιλάει για πράσινη ανάπτυξη, στο εσωτερικό όμως η ΝΔ χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις για περιβαλλοντική προστασία ως «ιδεοληψίες και εμμονές» της Αντιπολίτευσης.

«Η καταπάτηση του δημοσίου συμφέροντος, η κατεδάφιση περιβαλλοντικών, πολεοδομικών και χωροταξικών κανόνων δεν αποτελεί φιλοεπενδυτική πολιτική. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δημιουργία ενός σαφούς και σταθερού πλαισίου αναπτυξιακής στρατηγικής και δυστυχώς το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα απέχει πολύ από αυτό» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε τέλος ότι σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ «τα αποθέματα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα μειώθηκαν το 2020 κατά 15,7% μετά από μία πολύ σημαντική ανάκαμψη που είχε συντελεστεί κατά την περίοδο 2015-2019».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις