ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τη «λήψη επιπλέον μέτρων» και μάλιστα «ακόμη πιο δραστικών», ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και ο αγροτικός τομέας, ζητά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ), Φώτης Δαμούλος, με επιστολή του προς Άδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα.

Ντόμινο ανατιμήσεων

Όπως τονίζει ο Φ. Δαμούλος, οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια είχαν συνέπεια ένα ντόμινο ανατιμήσεων σε πρώτες και βοηθητικές ύλες.

Στόχος όλων

Δικαίως δε επισημαίνει πως κοινός στόχος πρέπει να είναι , «…οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές, διατηρώντας ταυτόχρονα και τις πολύτιμες θέσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΠ, καταθέτει και προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η επιστολή

Θέμα: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η επιχειρηματικότητα δέχεται καίρια πλήγματα τόσο από την παρατεταμένη κρίση της πανδημίας, όσο και από το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων στον ενεργειακό τομέα.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στις επιχειρήσεις και στον αγροτικό κόσμο, με ντόμινο ανατιμήσεων σε πρώτες και βοηθητικές ύλες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το κόστος λειτουργίας και παραγωγής των επιχειρήσεων να έχει εκτοξευτεί, δημιουργώντας τους οικονομική ασφυξία.

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σαφέστατα και είναι στη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς όμως δεν επαρκούν για να λύσουν το πρόβλημα.

Η λήψη επιπλέον μέτρων ακόμη πιο δραστικών είναι επιβεβλημένη, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και ο αγροτικός τομέας.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μια σειρά προτάσεων που πιστεύουμε ότι θα δώσουν ανάσα στο τεράστιο πρόβλημα της βιωσιμότητας τους:

  • Επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος σε ποσοστό 80%
  • Δυνατότητα ένταξης επιχειρήσεων και αγροτών στο τιμολόγιο σταθερής τιμής.
  • Παράταση αποπληρωμής των λογαριασμών του διαστήματος της ενεργειακής κρίσης για εννέα μήνες από την έκδοσή τους .
  • Δυνατότητα άτοκης ρύθμισης των παραπάνω λογαριασμών σε 24 δόσεις.
  • Επιδότηση των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη στο 100% και επαναφορά αυτών στην πρότερη κατάσταση μετά τη λήξη της ενεργειακής κρίσης.

Κύριε Υπουργέ

Στόχος όλων μας είναι να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές, διατηρώντας ταυτόχρονα και τις πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Με την πεποίθηση ότι θα υιοθετήσετε τις παραπάνω προτάσεις μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας ανταπόκριση.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις