Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος μας έχει έρθει άνω κάτω. Παρακολουθώντας έστω για μία ώρα ειδήσεις είναι εύκολο να νιώσεις τον διχασμό και το μίσος που φαίνεται να κυριαρχεί σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις επηρεάζουν την οικονομία τόσο κάθε χώρας ως μονάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι απολύτως λογικό όλοι οι άνθρωποι να ψάχνουν τρόπους όχι μόνο να μην καταστραφούν οικονομικά αλλά και να βγάλουν κέρδος. Άλλωστε, χωρίς χρήματα είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του.

Αν το να εξοικονομήσεις χρήματα είναι κάτι που απασχολεί και εσένα και θέλεις να μάθεις πού αξίζει να επενδύσεις ένα κεφάλαιο που έχεις στην άκρη για αυτό τον σκοπό, τότε πάτησες στο σωστό άρθρο.

Πριν διαβάσεις τις προτάσεις παρακάτω, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συνετό πρώτα να συμβουλευτείς τον λογιστή σου ή έναν οικονομικό σύμβουλο και ύστερα να προβείς σε κάποια αγορά.

1. Χρυσός

Ένα από τα πολύτιμα μέταλλα που φαίνεται να διατηρεί την αξία του σε υψηλά επίπεδα όσα χρόνια και αν περάσουν είναι ο χρυσός. Το μεγάλο θετικό που έχει ο χρυσός σε σχέση με άλλου είδους επενδύσεις, όπως και αυτές που θα βρεις παρακάτω, είναι το γεγονός ότι είναι χειροπιαστός και φορητός. Με την ολοκλήρωση της αγοράς, παίρνεις στα χέρια σου το προϊόν που αγόρασες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου το κρατήσει η τράπεζα ή κάποιος άλλος φορέας. Με την αγορά χρυσού από το Fasma Hellas μπορείς να διαλέξεις και την μορφή που θέλεις να έχει ο χρυσός σου: έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις χρυσά κοσμήματα, νομίσματα, καθώς και μπάρες χρυσού.

2. Σπίτι

Πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν ένα διαμέρισμα, ίσως το ανακαινίζουν κιόλας, για να είναι σε άριστη κατάσταση, και ύστερα ψάχνουν για ενοικιαστές. Πρόκειται για μια σίγουρη επένδυση, καθώς χωρίς να κάνεις τίποτα μπαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό στον λογαριασμό σου κάθε μήνα. Φυσικά, θα πρέπει να πληρώνεις εσύ για επισκευές και αναβαθμίσεις πραγμάτων που μένουν στο σπίτι, όπως η συντήρηση των κλιματιστικών ή την αλλαγή κουφωμάτων, αλλά τα έξοδα αυτά είναι μηδαμινά μπροστά στο μακροχρόνιο κέρδος.

3. Κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα έχουν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν. Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις — προς το παρόν μόνο σε χώρες του εξωτερικού — που δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά είδη και ότι η αξία τους αυξομειώνεται απαιτεί αρκετή μελέτη από την πλευρά του αγοραστή πριν επενδύσει σε κάποιο από αυτά. Τα πιο σταθερά και δημοφιλή κρυπτονομίσματα προς το παρόν είναι το Bitcoin και το Ethereum.

4. Μετοχές

Ένα είδος επενδύσεων που διατηρείται ψηλά στις προτιμήσεις ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν κάπου τα χρήματά τους είναι το χρηματιστήριο. Όπως και με τα κρυπτονομίσματα, είναι σημαντικό να μελετήσεις καλά την ιστορία και την πορεία της επιχείρησης από την οποία θέλεις να αγοράσει μετοχές. Παράλληλα, για να μην βγεις χαμένος, θα πρέπει να παρακολουθείς τις αυξομειώσεις των μετοχών που αγόρασες, ώστε να βρεις την στιγμή που αν τις πουλήσεις, θα έχεις μεγαλύτερο κέρδος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις