ΕΛΛΑΔΑ. Τη μεταβίβαση μετοχικού μεριδίου που κατέχει στην Intrakat, στην πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου, Καϋμενάκη, ανακοίνωσε η Intracom, επιβεβαιώνοντας όσα εδώ και ημέρες κυκλοφορούν στην αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η INTRACOM HOLDINGS μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια “WINEX INVESTMENTS LIMITED”, εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, δεν αποκλείεται προσεχώς να δούμε και νέες μεταβιβάσεις μετοχών της εταιρείας Intrakat, ενώ έχει ακουστεί και ότι κοντά στην πλευρά των Μπάκου – Καϋμενάκη βρίσκονται και άλλα εφοπλιστικά συμφέροντα, όπως των εφοπλιστών Ηλ. Γκότση της Eurotankers και Κ. Αγγέλου της Benelux Overseas. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι οι δύο αυτοί εφοπλιστές αναμένεται να αποκτήσουν περί το 29%-30% της εταιρείας, προφανώς αγοράζοντας μερίδιο άλλων μετόχων της εισηγμένης. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, αφενός η πλευρά των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου θα ελέγχει μετοχικά την Intrakat έστω με τη συμμετοχή άλλων εφοπλιστικών χαρτοφυλακίων, αφετέρου, μπορεί να αποφύγει το πρόβλημα υποβολής δημόσιας πρότασης εφόσον δεν λειτουργούν οι μέτοχοι μαζί και συντονισμένα.

Όπως προκύπτει, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσε στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, θα προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους στην IΝTRAKAT, ήτοι 23.795.107 μετοχές - ποσοστό 31,70%, έναντι τιμής πώλησης 2,95 ευρώ ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος 70.195.565,65 ευρώ.

Επί της ουσίας, επιβεβαιώνεται αυτό που πρόσφατα μόλις σημείωσε το insider.gr ότι προφανώς πρώτα θα ανακοινώσει η πλευρά του Σ. Κόκκαλη τις αποφάσεις της, ήτοι το timing και το τίμημα του deal, και μετά θα φανεί τι θα συμβεί με τους λοιπούς μετόχους. Επίσης, σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκαν και τα σενάρια της αγοράς που έκαναν λόγο για αυξημένο τίμημα έναντι της τρέχουσας αποτίμησης στο ταμπλό (2,5 ευρώ, κεφαλαιοποίηση 188,7 εκατ. ευρώ) αλλά ελαφρώς κάτω των 3 ευρώ.

Προφανώς, εντός της ημέρας θα μεταβιβαστεί μέσω του χρηματιστηρίου το ποσοστό της Intrakat σε κοινή εταιρεία των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και του στενού τους συνεταίρου Αλέξανδρου Εξάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι η Intracom Holdings ελέγχει κάτι λιγότερο από 37% (36,79% για την ακρίβεια), η Strongview Holdings (Δ. Θεοδωρίδης) άνω του 12,1%, ενώ η Danehc Estate έχει 10,1% (Λαζαράκης κ.α.), η Adamas Group 8,1% (Δ. Κούτρας), ο Π. Σουρέτης 6,2%, οι θεσμικοί επενδυτές συνολικά 9,77% και το λοιπό επενδυτικό κοινό 16,89%.

Η πλευρά των εφοπλιστών από τότε που πούλησαν το μερίδιό της στην Ελλάκτωρ (σχεδόν 30% στην Motor Oil) εξασφαλίζοντας κεφάλαια περίπου 180 -190 εκατ. ευρώ (και υπεραξία άνω των 50-60 εκατ.), άφηνε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να βρει «στόχο» για να επενδύσει, ακόμα και άμεσα, περί τα 200-300 εκατ. ευρώ στο φάσμα των υποδομών (έργα, ενέργεια κ.α.). Στην πορεία προέκυψε η περίπτωση της Intrakat με τη γνωστή συνέχεια που έφτασε ως την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την πλευρά του κ. Κόκκαλη για είσοδό τους στην εταιρεία και την ολοκλήρωση του deal.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια (ακόμα) σημαντική κίνηση στον κατασκευαστικό κλάδο που εδώ και καιρό έχει ανακτήσει μέρος της χαμένης αίγλης του. Προφανώς, για τους υποψήφιους επενδυτές της Intrakat δέλεαρ έχουν παίξει το υψηλό ανεκτέλεστο των 1,1 δις ευρώ, η συμμετοχή σε παραχωρήσεις και ΣΔΙΤ (έχοντας προεπιλεγεί σε συνολικά 12 έργα, προϋπολογισμού 1,5 δις ευρώ περίπου), η διεκδίκηση πολλών νέων έργων από ένα «πακέτο» δεκάδων δις ευρώ (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, δημόσια και ιδιωτικά έργα, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, Ιδιωτικοποιήσεις κ.α.), οι μπίζνες σε real estate – τουρισμό και βέβαια το «καλάθι» των ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 1,6 GW +600 MW(100MW σε κατασκευή, 250MW υπό ανάπτυξη, 1,3GW co – development, αλλά και 600MW storage), τα οποία βολιδοσκοπούσε και η BC Partners.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις