ΕΛΛΑΔΑ. Πάνω από 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι είδαν την Παρασκευή τα χρήματα που δικαιούνται από το Power Pass να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, τα περίπου 1,9 εκατ. είδαν στο σύστημα του vouchers.gov.gr τα ενημερωτικά εκκαθάρισης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους το ποσό θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Μάλιστα, την ενίσχυση του Power Pass με επιπλέον 40 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του το μεσημέρι της Παρασκευής (15/7).

«Θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο. Πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτήθηκαν άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ., τα οποία όπως αναφέραμε πληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα, που έχουν υποβάλει αίτηση, συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις