ΕΛΛΑΔΑ. Σε νέο επίδομα μετατρέπεται το Market Pass, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε πως τα χρήματα θα δίνονται δίχως την υποχρέωση αγορών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει 52 ευρώ και θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς με τη φορολογική δήλωση του 2021».

Για τον χρόνο καταβολής του… επιδόματος πλέον Market Pass, σημείωσε: «Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγει για να μπορούν να κάνουν αίτηση και ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πάρουν χρήματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε ακόμα πως «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά. αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Τόνισε μάλιστα πως «Το Market Pass (κάρτα αγορών) θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών». Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, είπε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

Ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια» και σχετικά με το Market Pass, είπε πώς τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις