ΠΑΤΡΑ. Το Πατρινό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας που οδήγησαν σε «χαμένο τζίρο» 90 εκατ. ευρώ για την πόλη δίνοντας «ανάσα» στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πόλη. Στο 98,6% φθάνουν ήδη οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E Real Estates, κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, χάθηκαν σχεδόν 90εκτ. ευρώ εντός της τριετίας 2020- 2022 από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενώ καταστροφή αποτέλεσε για πολλούς επαγγελματίες και ειδικά για αυτούς που έφτιαχναν στολές και ασχολούνταν με την κατασκευή αξεσουάρ (στις καλές εποχές ράβονταν μέχρι και 200.000 στολές το χρόνο). Μετρώντας 193 χρόνια ιστορίας οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού ξεκίνησαν φέτος στις 17 Ιανουαρίου με κεντρική ιδέα της τελετής έναρξης την Αναγέννηση και θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Στο 67,7% οι προ-κρατήσεις στο πρώτο «ραντεβού»

Το πρώτο ραντεβού για το φετινό Καρναβάλι της Πάτρας έχει δοθεί για τις 21 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου Α. Νωρίτερα, το μεσημέρι θα γίνει η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λάβαρου στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις σε αυτοτελή ακίνητα/διαμερίσματα αγγίζουν το 67,7% στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για το χρονικό διάστημα 20-22/1. Το συνολικό κόστος για 2 διανυκτερεύσεις για ένα ζευγάρι ή/και μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά έως 13ετών, κυμαίνεται από 115€ έως 171€ για κατοικία 50τμ-75τμ σε απόσταση έως 5 χλμ από το κέντρο της Πάτρας.

«Τα άνωθεν στοιχεία καταδεικνύουν το γεγονός ότι το τριήμερο της έναρξης – του πρώτου ραντεβού μετά την πανδημία του κορονοϊού, πολλοί συμπολίτες μας από τους γειτονικούς Νομούς καθώς και από την Αττική, έχουν επιλέξει να βρεθούν στη βασίλισσα της αποκριάς και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στους δρόμους της Πάτρας. Όσον αφορά το κόστος διαμονής, καταγράφεται λογικό χωρίς αυξομειώσεις» σημειώνει ο κ. Μπάκας.

Στο 98,6% οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών ενώ οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 552€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64τμ σε απόσταση 3,2χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης.

Οικονομικές επιλογές για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης

Η Αχαΐα διαθέτει και οικονομικές επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν τη βασίλισσα του καρναβαλιού, τη Πάτρα.

Παράλληλα, οι κάτωθι προορισμοί, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, επιλέγονται κυρίως από οικογένειες που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο Καρναβάλι των Μικρών που αποτελεί Πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκείνη την ημέρα χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ομάδες ανάλογα με το νηπιαγωγείο, το σχολείο τους, το φροντιστήριό τους, τη σχολή χορού τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παρελαύνουν μαζί με τους συνοδούς τους περί τα 10.000 παιδιά.

Το κόστος μίσθωσης σε αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα κυμαίνεται από 182€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη δυναμικότητα του. Στα Σελιανίτικα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 105τμ με 3 Υ/Δ, διαμορφώνεται στα 367€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο Λόγγο, studio μισθώνεται προς 182€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στον Αλισσό, κατοικία 85τμ με 2 Υ/Δ προς 405€.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις