ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο λόγος για την διατηρητέα οικοδομή, η οποία στεγάζει το ξενοδοχείο Rex, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το μακρινό 1899.

Αν και το όνομα του ξενοδοχείου είχε μπλεχτεί αρχικά στην περιπέτεια των πλειστηριασμών πριν περίπου τρία χρόνια, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις στο παρελθόν η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή με πιο πρόσφατο τον πλειστηριασμού που είχε προγραμματιστεί πριν περίπου ένα χρόνο, ο οποίος εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε με εντολή της επισπεύδουσας Cepal Hellas.

Αυτή τη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπο με το σφυρί εφόσον δεν προηγηθεί ξανά κάποια κίνηση για την αποτροπή με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στο ποσό των 5.401.419 ευρώ ύστερα από απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας σύμφωνα με την οποία διορθώθηκε προς τα πάνω η τιμή εκκίνησης, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 3.277.641 ευρώ με βάση την πρώτη εκτίμηση που είχε γίνει σε σχέση με την αξία του ακινήτου.

Η τοποθεσία και η ανακαίνιση

Το κτίριο βρίσκεται σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της Καλαμάτας, στην Αριστομένους στον αριθμό 26 δίπλα από το δημαρχείο. Στα δωμάτιά του έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες ενώ σημείο-σταθμός της πολυετούς διαδρομής του αποτέλεσε ο μεγάλος σεισμός του 1986. Μετά τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση του νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο στις εξωτερικές όψεις.

Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 498 τ.μ. και το οποίο αποτελείται από υπόγειο όροφο 432 τ.μ., ισόγειο όροφο 495 τ.μ., ημιώροφο 495 τ.μ., πρώτο όροφο 485 τ.μ., δεύτερο όροφο 485 τ.μ., τρίτο όροφο 456 τ.μ. και δώμα 118 τ.μ., με τη συνολική του επιφάνεια να ανέρχεται στα 2.966 τ.μ..

Μετά την πλήρη ανακατασκευή του κατά την περίοδο 1996-1999 μετατράπηκε σε κατηγορία 4 αστέρων και έχει δυναμικότητα 42 δωμάτια και 2 σουίτες, οι οποίες εμφανίζουν διακριτική νεοκλασική διακόσμηση ενώ λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις