ΕΛΛΑΔΑ. Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο συνάντησε την Τετάρτη, 21/6, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία των δύο (2) Δεσμών Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜΜΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1 δις ευρώ. Η πορεία των υποβολών στις παραπάνω δράσεις προχωρά εύρυθμα, έχουν υποβληθεί συνολικά έως τώρα 7.599 αιτήσεις με αιτούμενη δημόσια χρηματοδότηση 736.857.903,66 €, ενώ σύντομα θα εκκινήσουν και οι αξιολογήσεις των αιτήσεων, καθώς οι εν λόγω δράσεις είναι FiFo (First In-First Out), γεγονός που μειώνει σημαντικά τον χρόνο ένταξης, άρα και την λήψη χρηματοδότησης, διευκολύνοντας αισθητά τις επιχειρήσεις.

Ο κος Σκάλκος και ο κος Μαρλαφέκας εξέφρασαν την πρόθεση και τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΦΕΠΑΕ θα συνεχιστεί και στην Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 με στόχο να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις