ΚΟΣΜΟΣ. Από 300.000 τόνους πέρυσι στους 120.000 τόνους θα πέσει φέτος η παραγωγή ελαιόλαδου στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung. «Θα μετατραπεί το ελαιόλαδο σε προϊόν πολυτελείας;», διερωτάται στον τίτλο της η εφημερίδα, αναφερόμενη στην αύξηση των τιμών του ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία Σημειώνει ότι στην Ελλάδα «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πιθανότατα ούτε οι μισοί παραγωγοί δεν θα έχουν καλή σοδειά φέτος. Αντί για 300.000 τόνους, θα είναι πιθανώς μόνο 120.000 τόνοι».

Το δημοσίευμα τονίζει επίσης ότι «οι ελαιοπαραγωγοί της Ευρώπης ανησυχούν για τις σοδειές τους. Ο "πράσινος χρυσός" γίνεται όλο και πιο σπάνιος ενώ οι τιμές αυξάνονται δραματικά. Άσχημα τα νέα για τους καταναλωτές που πλήττονται από τον πληθωρισμό και καλά νέα για τις επιχειρήσεις νοθευμένων προϊόντων».

Η εφημερίδα διαπιστώνει ότι «αφενός οι βροχές κατά την περίοδο της ανθοφορίας και αφετέρου το υγρό καλοκαίρι, ήταν οι λόγοι που επηρέασαν την μειωμένη παραγωγή. Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα - η κρίση πλήττει τους πάντες, ενώ στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται σταθεροποίηση των τιμών. Τουναντίον», καταλήγει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις