ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αντάξιες της φήμης της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά στην Πελοπόννησο, με νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στον ορίζοντα.

Οι επενδύσεις γεωγραφικά καλύπτουν μεγάλο μέρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βρίσκονται σε στάδιο προέγκρισης ή έχουν ήδη λάβει οικοδομική άδεια από το Σεπτέμβριο έως σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τις 4 νέες τουριστικές επενδύσεις στην Πελοπόννησο:

  • Επένδυση για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Infinity στην Αργολίδα. Το έργο ουσιαστικά θα μεταμορφώσει το ιστορικό ξενοδοχείο Costa Perla. Τον Αύγουστο είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια για τις κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων στο ακίνητο, ενώ πλέον προεγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου πολυτελούς resort. Το νέο Infinity θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 171 κλινών, επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες δυναμικότητας 100 κλινών, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και θα κατασκευαστεί σε έκταση 68 περίπου στρεμμάτων. Η μεγάλη τουριστική επένδυση είναι της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.
  • Εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τρίπολης η σχετική οικοδομική άδεια για την ανέγερση νέου 5ώροφου ξενοδοχείου 4 αστέρων, με πατάρια στο ισόγειο, 4 υπόγεια, πισίνες, φυτεμένο δώμα, πέργκολες και λοιπά στοιχεία διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε ακίνητο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεων 79-81 και Β. Οικονομίδου 7, στην πόλη της Τρίπολης και θα έχει δυναμικότητα 46 δωματίων. Στην επένδυση προβαίνει, σύμφωνα με την άδεια, η εταιρεία ΛΟΥΣΙΟΣ ASSET MANAGEMENT Μ.Ι.Κ.Ε.
  • Δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μάνη, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση μισού στρέμματος περίπου στην περιοχή Χαριά Οιτύλου. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Επενδυτής είναι η εταιρεία Κ.ΑΡΑΠΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Έργο ανακαίνισης & επέκτασης ξενοδοχείου στη Μάνη. Ο λόγος για το Ξενοδοχείο “Γύθειον” στο Γύθειο, για το οποίο προεγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ανατολικής Μάνης η οικοδομική άδεια για τις σχετικές εργασίες. Αυτές περιλαμβάνουν επισκευή και διαρρύθμιση του κτιρίου του ξενοδοχείου, καθώς και προσθήκη ενός ακόμη ορόφου. Σύμφωνα με την προέγκριση, φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΥΘΕΙΟΝ Α.Ε.

Πηγή: bizness.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις