ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Με την αναμενόμενη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/2, η παρουσίαση της Ελαφονήσου στα πλαίσια του 15νθήμερου «Forum Ελληνικά Νησιά – Τουρισμός 2021» και μάλιστα σε ζωντανή εκπομπή που προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά, που μας έκαναν όλους να λατρεύουμε την Ελαφόνησο, παρουσίασε η Δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου.


Να υπογραμμίσουμε εδώ, πως στο Forum συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας και των εμπλεκόμενων φορέων. Υλοποιείται δε, εν όψει και της επερχόμενης έκθεσης «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών», που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 14 έως 16 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.


Σκοπός του Forum είναι η ανάδειξη των νησιωτικών τουριστικών προορισμών.
Ειδικότερα, να ανιχνευθούν και να επισημανθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού, τα στοιχεία που διαφοροποιούν κάθε περιοχή και την ισχυροποιούν απέναντι στον ανταγωνισμό.


Επίσης, να συζητηθούν οι δυνατότητες για επιμέρους ανάπτυξη δραστηριοτήτων, δράσεων, πρωτοβουλιών που μπορούν να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν και να επεκτείνουν την τουριστική σεζόν.


Αυτή η συζήτηση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ταξιδιωτική κίνηση στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως με αποτέλεσμα να απαιτούνται δράσεις για την τουριστική ανάκαμψη.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Forum πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.