ΛΑΚΩΝΙΑ. Ξεκινούν οι εργολαβίες λειτουργικής αναβάθμισης αλλά και εκσυγχρονισμού τριών Κέντρων Υγείας στην Π.Ε. Λακωνίας, με την εγκατάσταση -από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας- των αναδόχων, η οποία έγινε την Παρασκευή 26/2.

Ειδικότερα, οι επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν στα Κέντρα Υγείας Βλαχιώτη, Νεάπολης και Γυθείου: Στα δύο πρώτα με προϋπολογισμό εργασιών 200.000 €, ενώ στο τρίτο ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 192.000 €.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος με την εξέλιξη, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε:

«Τα συγκεκριμένα έργα εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας του νομού, περιλαμβάνουν σημαντικές εργασίες, που βελτιώνουν τις υποδομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και στους επισκέπτες τους.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας, αλλά και τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας, για την καλή συνεργασία η οποία οδήγησε στην αδειοδότηση των υγειονομικών δομών, στην συμβασιοποίηση και στην έναρξη των έργων.

Σύντομα δε ολοκληρώνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα υπογράψει σύμβαση για την υλοποίηση των ανάλογων εργασιών και στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης».