ΠΥΡΓΟΣ. Μια πολύ όμορφη έκπληξη περίμενε δεκάδες γυναίκες που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Με ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο και ένα σημείωμα δεμένο πάνω σ’ αυτό, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τίμησε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα προσφέροντάς το σε συνδημότισσές του.


Με το μήνυμα «Ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, ίση πρόσβαση. Οποιαδήποτε διάκριση κάνει τον κόσμο μας πιο σκοτεινό. Και είστε κάτι παραπάνω από το μισό αυτού του κόσμου!» ο κ. Αντωνακόπουλος ευχήθηκε σε γυναίκες όλων των ηλικιών που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στην πλατεία και τους ευχαρίστησε για την συνολική τους προσφορά στις ζωές όλων μας.

Με μεγάλη χαρά, έκπληξη αλλά και συγκίνηση οι γυναίκες που είχαν την τιμητική τους δέχτηκαν αυτό το συμβολικό δώρο από τον Δήμαρχο Πύργου, ευχαριστώντας τον θερμά για την πρωτοπόρα κίνησή του, να βρεθεί κοντά τους και να τις τιμήσει. Η σύνθεση των λουλουδιών που πρόσφερε ο κ. Αντωνακόπουλος ήταν το άρτιο και καλαίσθητο αποτέλεσμα κάποιων άλλων γυναικών που έβαλαν όλη τους την φροντίδα και φέρουν την υπογραφή των συνεργάτιδων του, Φλώρας Παπαγιαννάκη, Μαρίας Φίλη, καθώς και της διευθύντριας του ΚΔΑΠμεΑ “Ηλίανθος” Ερμίνας Ζανταρίδου και των γυναικών που εργάζονται στη δομή.

«Σήμερα τιμούμε όλες τις γυναίκες με μια συμβολική κίνηση της προσφοράς ενός όμορφου τριαντάφυλλου. Τιμούμε τις γυναίκες εργαζόμενες, που συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, τις γυναίκες που μας μεγάλωσαν, τις συζύγους, τις αδερφές, τις γυναίκες όλου του κόσμου... Αυτές που είναι στο γραφείο, στο σπίτι, στο χωράφι, σε άλλες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Γενικότερα τιμούμε σήμερα τη ζωή. Η γυναίκα είναι η πηγή ζωής. Είναι ο μεγαλύτερος παιδαγωγός, αναντικατάστατος στον πλανήτη, διότι η γυναίκα διαμορφώνει κυρίως το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης προς όλες τις γυναίκες ειδικά αυτή την εποχή που δοκιμάζεται τόσο από την πανδημία, την οικονομική κρίση όσο και από την κάθε μορφή βίας και διάκρισης.


«Ο Δήμος Πύργου διαθέτει δομές υποστήριξης της γυναίκας από διάφορους σύγχρονους απρόβλεπτους κινδύνους του πολιτιστικού εκτροχιασμού που ζούμε αυτές τις μέρες σε σχέση με τις παρενοχλήσεις, τις παραβατικότητες, της κακοποίησης της γυναίκας στο σπίτι, την έμφυλη βία, τη διάκριση στο χώρο εργασίας… Όλα αυτά είναι δυστυχώς αποτέλεσμα ενός πολιτιστικού παραλογισμού που έχει αναγάγει την ηδονή ως το μέγιστο κέντρο της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι ντροπή όταν ο άνθρωπος φεύγει από μεγάλους συλλογικούς στόχους και επιδίδεται σε μια ξέφρενη αναζήτηση ιδιωτικών ικανοποιήσεων που τον οδηγούν να μοιάζει με κτήνος!
Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε σε αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού, να ασχοληθούμε με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του που ιδιαίτερα στις μέρες μας οξύνονται. Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Ας είναι λιγότερες στην στατιστική των θυμάτων, είναι αυτές όμως που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Σήμερα όμως είναι και μια μέρα χαράς. Με την συμβολική μας αυτή κίνηση θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το τέλος δεν έρχεται ποτέ! Συνεχίζουμε στις ανηφόρες αλλά όλοι μαζί συλλογικά με πολιτισμό. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες όλου του κόσμου!».