ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κινητοποίηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, του Σωματείου ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης της ΟΓΕ στην Σπάρτη.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο γραμματέας της ΟΑΣΠΠ Βρουλίτης Βασίλης και η Λένα Φωτάκου από την Ομάδα Γυναικών Σπάρτης της ΟΓΕ.

Προηγήθηκε θεατρικό δρώμενο από την Ομάδα Θεάτρου Σπάρτης - Bol, που απεικόνιζε την κρατική καταστολή.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Σπάρτης, όπου ακούγονταν σε όλη την πόλη τα συνθήματα :

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει.

Εργατιά αγροτιά, μια φωνή μια γροθιά.

Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα Νοσοκομεία.

«Το θέατρο είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να φέρουμε τη βία που βιώνουμε μέσα μας μπροστά στα μάτια των ανθρώπων» είπε η Χρυσάνθη Κοτσάφτη, μέλος της ομάδας φόρουμ θεάτρου του καταπιεσμένου Σπάρτης Bol. Η ομάδα παρουσίασε στην πλατεία της Σπάρτης δρώμενο ενάντια στην καταστολή. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους: «Η έξαρση αυτής της βίας έρχεται μαζί με το ξέσπασμα του τρίτου και ίσως του μεγαλύτερου κύματος της πανδημίας, έρχεται σε μια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει συνειδητοποιήσει ότι οι λόγοι που φτάσαμε ως εδώ δεν είναι η απερισκεψία μας, αλλά τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού. Η έξαρση αυτής της επίθεσης, έρχεται γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζει νέους αντεργατικούς νόμους, ετοιμάζεται να μετατρέψει το 8ωρο σε 10ωρο νομιμοποιώντας τις απλήρωτες υπερωρίες, ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Η έξαρση της κρατικής καταστολής έρχεται σε μια περίοδο που μπαίνουμε σε νέα κρίση του συστήματός τους, σε νέα βαθιά οικονομική ύφεση η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκίνησε μερικούς μήνες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας».