ΣΠΑΡΤΗ. Δεν ξέρουμε αν και αυτή η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έφερε του «πουλιού το γάλα» στην περιοχή αλλά πεζοδρόμια επέφερε. Στην φωτογραφία συνεργείο, προφανώς του Δήμου Σπάρτης, φτιάχνει σβέλτα ένα πεζοδρόμιο που έμενε σε εγκατάλειψη εδώ και δεκαετίες.

Φαίνεται η δημοτική αρχή σπεύδει να εξυπηρετήσει τους δημότες που πλέον θα παρκάρουν στους παρακείμενους δρόμους για να επισκέπτονται το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ. Ταυτόχρονα εξυπηρετεί και τον επενδυτή. Βέβαια δεν έχουμε δει την ίδια σπουδή και προθυμία όταν πρόκειται για άλλες γειτονιές και γωνιές όπου δεν υπάρχουν αλυσίδες.

Στη Σπάρτη και τους οικισμούς της υπάρχουν εκατοντάδες σημεία όπου η διέλευση είτε των πεζών είτε των οχημάτων είναι από δύσκολη έως και επικίνδυνη, αλλά συνεργείο του δήμου δεν βλέπουμε.

Επίσης υπάρχουν δυνατές και ανεπτυγμένες επιχειρήσεις Σπαρτιατών που δυστυχώς φθάνουν στις επιχειρήσεις τους μέσα από απαράδεκτους δρόμους και φυσικά χωρίς πεζοδρόμια γιατί δεν τυγχάνει να έλκουν το καπιταλιστικό ένστικτο της δημοτικής αρχής Σπάρτης.