Γράφει ο Νίκος Μπακής

Πριν λίγο καιρό, μέσα από δημοσιεύματά μου, είχα εκφράσει τον έντονο αποτροπιασμό μου για τα απαράδεκτα και προσβλητικά σχόλια ενός διάσημου καθηγητή του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, του Paul Cartledge, στο παγκοσμίως best seller βιβλίο του με τον τίτλο, «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», τα οποία αφορούσαν στους αισχρούς χαρακτηρισμούς κατά των αρχαίων Σπαρτιατών και κατ’ επέκτασιν της Ιστορίας της Σπάρτης.

Τώρα, μια νέα είδηση έρχεται να σκάσει σαν κεραυνός εν αιθρία και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της κοινής γνώμης - ποια νέα είδηση δηλαδή, από το 2018 κυκλοφορεί!

Θύματα, τούτη τη φορά αυτής της πρωτοφανούς προπαγάνδας, τα Ομηρικά Έπη, και συγκεκριμένα η Ιλιάδα.

Ρίχνουν τόνους λάσπης και παραχαράσσουν την ιστορία, ίσως του ομορφότερου και αρχαιότερου παραμυθιού που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία.

Το 2018 η συνδρομητική υπηρεσία streaming του NETFLIX πρόβαλε μια νέα σειρά με τον τίτλο: «Troy: Fall of a city» (Τροία: Η πτώση μιας Πόλης), με τη συνεργασία του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα BBC, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικοακουστικών και διαδικτυακών μεταδόσεων ανά τον κόσμο.

Υπόψιν, ότι αυτή η τηλεοπτική μεταφορά του μύθου δεν έχει καμία σχέση με την χολιγουντιανή υπερπαραγωγή του 2004 «TROY», με πρωταγωνιστές τον σούπερ σταρ του Χόλυγουντ, Brad Pitt, και μια γκάμα διασήμων ηθοποιών του θεάτρου και του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Το τραγελαφικό όλης αυτής της υποθέσεως είναι ότι οι ήρωες του Τρωικού πολέμου παρουσιάζονται, άκουσον - άκουσον, ως Αφρικανοί!

Λες και ο πατέρας των Ολυμπίων Θεών Δίας, ο Αχιλλέας, ο Πάτροκλος και πολλοί άλλοι ξεπήδησαν ξαφνικά από την φυλή των Ζουλού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μια σκηνή της σειράς δείχνει τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο ως ερωτικό ζευγάρι να ερωτοτροπούν σε μια παραλία με τη συμμετοχή και της Βρισηίδας, συμπληρώνοντας έτσι το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ τους και πολλές άλλες ιστορικές ανακρίβειες που θα σας σηκωθεί η τρίχα (βλέπε βίντεο).

Η ανείπωτη χυδαιότητα των Άγγλων τελικά έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ξευτιλίζοντας για μία ακόμη φορά τον ελληνικό μας πολιτισμό.

Η σκανδαλώδης αυτή σειρά έχει ξεσηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου κι αν προβλήθηκε, τόσο για την υβριστική της τοποθέτηση κατά των ελλήνων ηρώων, όσο για την διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων της Ιλιάδος, απέναντι στις κύριες πηγές όπως ακριβώς μας τις είχε μεταφέρει αναλλοίωτα ο Όμηρος στα Έπη του.

Περιέργως δεν ακούστηκε η παραμικρή αντίδραση από την ίδια την Ελληνική κυβέρνηση, είτε από τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ποτέ μέχρι σήμερα το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BBC δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους «πορνοταινίες».

Τέλος θα θέλαμε, από περιέργεια και μόνο, να ζητήσουμε από τους Άγγλους ειδικούς, αρχαιολόγους και ιστορικούς, να μας κάνουν μία μίνι ξενάγηση στην ελληνική μυθολογία και να μας εξηγήσουν επακριβώς, πώς στην ευχή δικαιολογούν το γεγονός ότι οι σπουδαιότεροι ήρωες του Τρωικού πολέμου κατάγονται από την μαύρη ήπειρο (Αφρική) και σε ποια ραψωδία της Ιλιάδος αναφέρεται ότι όλοι τους έκαναν σεξ μεταξύ τους.

Δείτε λοιπόν με δική σας ευθύνη το επίμαχο αυτό βίντεο πριν το κόψουν.

Προσοχή!!! Προειδοποιώ πως περιέχει σκληρές σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, ακατάλληλες δια ανηλίκους.

Και τα συμπεράσματα δικά σας…

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]