ΣΚΑΛΑ. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Ευρώτα, επισκέφτηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός μαζί με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Αγάπιο Οικονομίδη, όπου και έγινε δεκτός από τον διευθυντή του, Βασίλη Μανιατάκο, εκπαιδευτικό με εμπειρία και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Την ίδια μέρα, ο κ. Κρητικός και ο κ. Οικονομίδης τα είπαν και με τον δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο.

Σχολιάζει ο κ. Κρητικός:

«Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Έχει προσφάτως ανακαινισθεί από τον Δήμο Ευρώτα με όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε τόσο ο εσωτερικός χώρος, όσο και ο περιβάλλον χώρος να είναι ασφαλείς και κατάλληλοι για τη φιλοξενία των μικρών μας φίλων ΑμΕΑ».

Το Εργαστήριο

Το Εργαστήριο, ουσιαστικά αποτελείται από 3 Εργαστήρια, δηλαδή το Εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος, το Εργαστήριο Χειροτεχνίας και το Εργαστήριο Κηροπλαστικής.

Το σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο με Εκπαιδευτικό προσωπικό, με Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Η φοίτηση στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. είναι εξαετής και υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφούν σε αυτά ΑμΕΑ απόφοιτοι δημοτικών σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Κρητικός συνεχάρη τον δήμαρχο κ. Δήμο Βέρδο για τη λειτουργία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, διαβεβαιώνοντάς τον για την αμέριστη ενίσχυση των ενεργειών του από την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Κρητικός, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος από τη λειτουργία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα και θέλω να συγχαρώ και το Δήμο Ευρώτα για τη μέριμνα που επιδεικνύει για τη λειτουργία του και τον διευθυντή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. κ. Βασίλη Μανιατάκο, όπως επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την επιμελή δουλειά και προσπάθεια που κάνει, καθώς το επάγγελμά τους είναι λειτούργημα, μία ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ευχαριστώ τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αγάπιο Οικονομίδη για τη σημερινή ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα στους μικρούς μας φίλους.

Η λαμπάδα που μου πρόσφεραν, θα είναι η λαμπάδα που θα κρατήσω το βράδυ της Ανάστασης!

Υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους!»

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]