ΣΠΑΡΤΗ. Με τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας βρέθηκε την Τετάρτη 21/4, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Οι εκπρόσωποι των κυνηγών ανέλυσαν τα σημεία στα οποία διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, όπως αυτό «…εμφανίζεται μέσω διαρροών από την Κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο που ουδέποτε τέθηκε σε δημόσια, ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση».

«…Οι κυνηγοί θεωρούν ότι στοχοποιούνται συστηματικά από την Κυβέρνηση μετά την, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, απαγόρευση την κυνηγετικής δραστηριότητας ως μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας», αναφέρει ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Παρέδωσαν αναλυτικό κείμενο, με σημείο προς σημείο τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, πάνω στο οποίο έγινε εκτεταμένη συζήτηση.

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε:

«Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αν και χρειάζεται ορισμένες παρεμβάσεις.

Οι Δήμοι χρειάζονται ισχυρή χρηματοδότηση προκειμένου να αναπτύξουν τις αξιοπρεπείς εκείνες υποδομές που θα επιτρέψουν την καλή περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Κυρίως όμως, για να αντιμετωπιστεί το απεχθές φαινόμενο της εμπορίας των αδέσποτων ζώων χρειάζεται συστηματικός έλεγχος και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ήδη υπάρχουν.

Το φερόμενο νομοσχέδιο δεν συμβάλει σε καμία από αυτές τις κατευθύνσεις. Αντίθετα, εισάγει αρχές οριζόντιες και απαράδεκτες για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τα ζώα, όπως τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό.

Γι' αυτούς τους λόγους βρίσκει την μεγάλη πλειοψηφία των φορέων απέναντι, όπως τους κυνηγούς. Σε κάθε περίπτωση εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν θα συναινέσουμε σε τέτοιες κατευθυνόμενες μεθοδεύεις».

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν οι κ.κ:

Παν. Πραγαλός, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, Ν. Μέμητσας, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, Γ. Λυκουσάς, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου, Δημ. Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βορείου Λακεδαίμονος, Ν. Νικολέτος, Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης και Τ. Κούρταλης, Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου.

Εδώ, να προσθέσουμε πως τις διαφωνίες τους, εκτός από τους κυνηγούς, έχουν εκφράσει πολλά φιλοζωικά σωματεία, οργανώσεις και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]