ΣΠΑΡΤΗ. Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ο.Ε.Β. Τρινάσου, συναντήθηκε στις 26/4, ο Νεοκλής Κρητικός.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, είδε τον κ. Γιώργο Λαδά, πρόεδρο, τον κ. Γιάννη Γ. Τσιμπίδη, αντιπρόεδρο, τον κ. Κώστα Τζανετάκο, γραμματέα, τον κ. Γιάννη Π. Τσιμπίδη, ταμία και τον κ. Παναγιώτη Κούτουλα, μέλος του ΤΟΕΒ Τρινάσου.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν θέματα που προέκυψαν αλλά και ενδεχομένως προκύψουν κατά την τελική έγκριση της μελέτης του έργου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κρητικός, «…υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία τα οποία είναι σημαντικά και χρήζουν σωστής διαχείρισης και από την Πολιτεία και από τον μελετητή αλλά και από κάθε εμπλεκόμενο άλλο φορέα».

Οι επισημάνσεις, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου:

Επάρκεια ύδατος για άλλες χρήσεις

Για το θέμα της επάρκειας του νερού μετά την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου για το πότισμα των πτηνών και άλλων ζώων, επισημάνθηκε πως το νερό θα είναι επαρκές.

Ο Βασιλοπόταμος, ο Ευρώτας και οι παραπόταμοι δεν επηρεάζονται από το έργο του ΤΟΕΒ Τρινάσου. Υπάρχουν άλλα 240 χιλιόμετρα με αποστραγγιστικές τάφρους, οι οποίες έχουν μόνιμα νερό. Συνεπώς δε θα υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια νερού για το πότισμα της πανίδας.

Για το ζήτημα των δασικών εκτάσεων

Σχετικά με το θέμα των δασικών εκτάσεων, ειπώθηκε πως στον αναδασμό δεν υπήρχε στο έργο του Τρινάσου δασική έκταση.

Η δασική έκταση περιλαμβάνεται στο βοηθητικό έργο της Στεφανιάς. Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου είναι να παραβλεφθεί από τη μελέτη το βοηθητικό έργο, και για να μην κολλήσει συνολικά το έργο.

Φωτοβολταϊκά πάνελ

Συζητήθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών, που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον ΤΟΕΒ Τρινάσου, στο αντλητικό του έργο, με φθηνότερη και άφθονη ενέργεια χειμώνα καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο κ. Κρητικός ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις δικές του ενέργειες, όπως οι πέντε επισκέψεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και η παράδοση φακέλου με το Ιστορικό της όλης υπόθεσης και στα δύο συναρμόδια Υπουργεία.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει το έργο να μπει σε διαδικασία υλοποίησης, κι αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της μελέτης και στη συνέχεια την ένταξή του στα προς δημοπράτηση έργα», σχολίασε ο Νεοκλής Κρητικός.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]