ΛΑΚΩΝΙΑ. Τις Νοσηλευτικές Μονάδες Σπάρτης και Μολάων επισκέφθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π. Σ. Σταύρος Αραχωβίτης, όπου και συναντήθηκε με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κα Ε. Παπαγεωργίου και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Κ. Κορωνιό.

Η ενημέρωση του βουλευτή περιελάμβανε την πορεία των εμβολιασμών, την προετοιμασία των νοσοκομείων και την αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid-19, όπως επίσης και την στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων και την υλικοτεχνική επάρκειά τους.

Τόσο το ακτινολογικό μηχάνημα στη Ν.Μ. Μολάων όσο και ο αξονικός τομογράφος στη Ν.Μ Σπάρτης, θα αντικατασταθούν με άλλα, όχι καινούρια μηχανήματα, μέχρι να εξευρεθούν πόροι και τρόπος προμήθειας νέων.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πορεία των ενεργειών σχετικά με τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου στη Σπάρτη σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Είναι γεγονός ότι η Λακωνία το αναμένει με ιδιαίτερη ικανοποίηση», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε:

«Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις οι εργαζόμενοι στην Υγεία έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης. Πολλοί ασθένησαν και δυστυχώς, κάποιοι έχασαν και τη ζωή τους ακόμα.

Χρειάζεται αναγνώριση στο έργο τους, έμπρακτη στήριξη και πρωτίστως κατανόηση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτελούν το έργο τους. Η πίεση και η καταπόνηση που υφίστανται από τις συνθήκες είναι τεράστια. Δεν χρειάζεται περισσότερη φόρτιση.

Η Πολιτεία, εκτός από τα χειροκροτήματα, χρειάζεται να προβεί σε μονιμοποίηση των εργαζομένων εκείνων που δίνουν την μάχη κάτω από επισφαλείς σχέσεις εργασίας και να τους εντάξει άμεσα στα ανθυγιεινά επαγγέλματα».


[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]