ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στην Καλαμάτα για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον I. Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο των Αντιστασιακών Οργανώσεων Μεσσηνίας κα Πότα Κλαμπατσέα - Δήμιζα.

Στη συνέχεια στην πλατεία 23ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας και το Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ενώ στέφανο κατέθεσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ημέρα μνήμης η σημερινή. Η επέτειος της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί μία ημέρα εορτασμού για τους Αγώνες του Έθνους μας αλλά και της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ευχή όλων η παγκόσμια κοινότητα ποτέ ξανά να μην έρθει αντιμέτωπη και πάλι με τέτοια γεγονότα, καθώς οι συνέπειες ενός πολέμου όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ολέθριες. Η φετινή επέτειος βρίσκει την ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός άλλου πολέμου, ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού με ένα αόρατό εχθρό, επικίνδυνο και ύπουλο. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό αρκεί να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ευχή όλων μας πάντα να κυριαρχεί η ειρήνη και η κανονικότητα».

Αμέσως μετά τις εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό, ενώ θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με έμφαση σε διεκδικήσεις και αιτήματα της περιοχής.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Υφυπουργού στην πόλη, υπήρξε συνάντηση στο Δικαστικό Μέγαρο με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλή Ξηρογιάννη και τον γενικό γραμματέα του ΔΣΚ Γιώργο Αλεξόπουλο, με τη συμμετοχή των Βουλευτών Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.