ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς όπου είχε συναντήσεις με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Δημήτριο Γεωργανά και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αθανάσιο Κατσαφάδο.

Το κυριότερο θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του έργου κατασκευής ενός νέου και σύγχρονου κτιρίου, στο οποίο προορίζεται να στεγασθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη παραχωρηθεί οικόπεδο από τον Δήμο Καλαμάτας, ενώ οι σχετικές μελέτες βρίσκονται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης από την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”, ως ο αρμόδιος φορέας για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές στη χώρα. Το συγκεκριμένο έργο επίσης πρωτοτυπεί με έναν ακόμη τρόπο, αφού αποτελεί ένα από τα έξι δημόσια κτίρια που προβλέπεται να κατασκευαστούν στη χώρα με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τα οφέλη από τις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής εντοπίζονται κυρίως στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της υπηρεσίας στην περιοχή, στην αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων της Καλαμάτας από την αυξημένη κίνηση και στη σημαντική μείωση της όχλησης των κατοίκων από τη δραστηριότητα των μηχανοκίνητων μέσων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέσω της προμήθειας αναλώσιμων υλικών για τις ανάγκες της υπηρεσίας, καθώς και της ένταξης στο ΕΣΠΑ των νέων μηχανοκίνητων μέσων πυρόσβεσης. Επίσης συζητήθηκαν η λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” ενόψει των καλοκαιρινών μηνών και της αυξημένης κίνησης, όπως και οι επιπλέον ανάγκες που αναμένεται να προκύψουν λόγω της λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ.

Οι Διοικητές επίσης ενημέρωσαν τον κ. Μαντά ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η Μεσσηνία αποτελεί μια από τις πρώτες περιοχές στη χώρα σε αριθμό συμβάντων. Για τον λόγο αυτό οι υφιστάμενες υπηρεσίες και το προσωπικό βρίσκονται ήδη σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του επόμενου διαστήματος, ενώ η ενίσχυση των υπηρεσιών με επιπλέον στελέχη αποτελεί σημείο που πρέπει να εξεταστεί.

Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε τους Διοικητές και τους εργαζόμενους για την ενημέρωση και τη συνεργασία, δεσμευόμενος παράλληλα να υποστηρίξει τα αιτήματά τους για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ευχόμενος σε όλους να έχουν ένα ήσυχο και ήρεμο καλοκαίρι.