ΓΥΘΕΙΟ. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου επισκέφτηκε την Παρασκευή 14/5, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ., Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Ο.Μ. Ανατολικής Μάνης, Γ. Δαουτάκο, και το μέλος της Νομαρχιακής, Π. Λαμπρινό, μετά την περιοδεία στην Λαϊκή Αγορά της πόλης.

Τι συζητήθηκε

Κατά την επίσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση με τον διοικητή κ. Κ. Γραφάκο, τον υποδιοικητή κ. Ε. Γεωργιάκο και τα στελέχη της υπηρεσίας για την προετοιμασία, την ετοιμότητα και τις ελλείψεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Αναλυτικά συζητήθηκε το θέμα της πρόληψης, με την διάνοιξη του δικτύου των δρόμων που εξυπηρετούν την κίνηση βαρέων οχημάτων και τον καθαρισμό των αγρών και άλλων εκτάσεων.

Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε πως, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των συναρμοδίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση της πρόληψης είναι καθοριστικής σημασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σχέδια εκκένωσης οικισμών ή εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνανθρώπων μας και γενικότερα στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον γενικότερο συντονισμό.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στ. Αραχωβίτης δήλωσε:

«Ο ρόλος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος είναι καθοριστικός για το αίσθημα Ασφάλειας της κοινωνίας.

Η επαρκής στελέχωση και εκπαίδευση, η επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και το αξιόμαχο των μέσων κατάσβεσης πρέπει να αποτελεί διαρκή μέριμνα τα πολιτείας τόσο για την προστασία της ακεραιότητας των πυροσβεστών όσο και των πολιτών.

Χρειάζεται παράλληλα, η σοβαρή προληπτική προετοιμασία ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι.

Τιμούμε και ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και τους ευχόμαστε καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]